Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Đačkom domu Požega održano predavanje na temu ovisnosti i njenog suzbijanja kod mladih

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU požeško-slavonska

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Đačkom domu Požega održano predavanje na temu ovisnosti i njenog suzbijanja kod mladih Požega.eu | Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Đačkom domu Požega održano predavanje na temu ovisnosti i njenog suzbijanja kod mladih

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU požeško-slavonska

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici PU požeško-slavonske su u organizaciji s Đačkim domom iz Požege, Zavodom za javno zdravstvo i Centrom za socijalnu skrb Požega u prostorijama Đačkog doma u Požegi održali predavanje korisnicima i odgajateljima na temu ovisnosti i njenog suzbijanja kod mladih s ciljem podizanja svijesti o problemu svih vrsta ovisnosti i upoznavanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a poglavito droga.

Predavanje su održali policijski službenik Službe kriminalističke policije Mario Pjerabon i policijski službenik za prevenciju Miro Miličević,  klinički psiholog Zavoda za javno zdravstvo Dejvid Zombori i voditelj odjela za djecu, mlade i obitelj Centra za socijalnu skrb Zlatko Sliško.

Prisutni su  kroz predavanje upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse učenicima se nastojalo predočiti koje posljedice one mogu izazvati i koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život.

Učenicima se kroz predavanje želi podići i razina svijesti o opasnostima sredstava ovisnosti, jačanje uvjerenja o štetnosti zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, te razvijanje osjećaja odgovornosti za djela koja su počinjena protivno zakonskim odredbama, odnosno želi se probuditi svijest da činjenje kaznenih djela i prekršaja povlači za sobom i odgovarajuće sankcije, a podići i razina znanja o štetnosti sredstava ovisnosti, te potaknuti i razviti vještine kritičkog razmišljanja, sposobnost prepoznavanja rizičnih situacija, mogućnost odabira i kako se oduprijeti pritisku konzumiranja sredstava ovisnosti.

Naime, često se trošenje droga započinje eksperimentiranjem, znatiželjom ili utjecajem društva i vršnjaka, te je stoga važno oduprijeti se svim izazovima koje nepromišljenim ponašanjem možemo izazvati.

Korisnici i odgajatelji su posebno upozoreni na pojave novih vrsta droga, a njihova prisutnost je evidentirana na područjima cijele Hrvatske. Isto tako nastojalo se sve prisutne upozoriti na opasnosti pojave novih „legalnih droga“ koje kod trošenja mogu dovesti do teških zdravstvenih komplikacija.

Prisutni su  upoznati i s kazneno-pravnim i prekršajnim odredbama, odgovornošću i specifičnostima vezanima uz njihovu dob i odrastanje.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo