Povodom Dana grada Pleternice uručene nagrade i priznanja tvrtki Agronom d.o.o, Davidu Kresovljaku, DVD-u Frkljevci-Kadanovci i Dječjem vrtiću Tratinčica /FOTO/

Autor: D.K.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Pleternici kojoj je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve hrvatske branitelje i služenje svečanog euharistijskog slavlja te polaganje kamena temeljca za izgradnju novog Dječjeg vrtića u Kuzmici.

Na svečanosti su među brojnim gostima i uzvanicima bili požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je bila i Izaslanica predsjednika Vlade, zastupnica u Hrvatskom saboru i gradonačelnica Pakraca,  Anamarija Blažević, Tugomir Majdak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Davor Huška izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, Dragan Jelić v.d. ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, umirovljeni general HV-a Mladen, Vinko Kasana, predsjednik Županijske skupštine požeško-slavonske županije i gradonačelnik Pakraca, dr.sc. Željko Glavić gradonačelnik grada Požege, Josip Budimir gradonačelnik grada Kutjeva, Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, Ivica Kovačević, načelnik opčine Jakšić, Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin, Robert Hofman, načelnik općine Velika, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Papuk i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, predstavnici Hrvatske vojske i policije, te predstavnici tvrtki udruga i ustanova s područja Požeško-slavonske županije.

Uz predsjednika Gradsko vijeća grada Pleternice Ante Barbarića gostima i uzvanicima se obratila i dobrodošlicu poželjela gradonačelnica Marija Šarić koja je između ostalog naglasila kako se u Pleternici zajedničkim aktivnostima razbijaju predrasude, ruše zidovi i stvaraju nove vrijednosti.

Gradonačelnica Šarić je također istakla kako uređuju mjesta za stvaranje uspomena i prostore za sigurno odrastanje misleći na one najmanje, djecu. Naglasila je i da nisu zaboravljeni oni koji su starijih generacija što potvrđuje Projekt “Zaželi”, koji je dobio svoj nastavak, kao i putujući boravak, odnosno, prijevoz starijih iz udaljenih naselja.

Nazočnima su se obratili i Anamarija Blažević, zastupnica u Hrvatskom saboru, Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i Antonija Jozić požeško-slavonska županica.

Nagrade i priznanja grada Pleternice uručena su tvrtki Agronom d.o.o, Davidu Kresovljaku, DVD-u Frkljevci-Kadanovci i Dječjem vrtiću Tratinčica.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek