Povećanje proizvodnje i zapošljivosti

Autor: DK
Sabina Škrtić, Hrvatska obrtnička komora

POŽEGA – Požeško-slavonska županijska komora bila je domaćin predstavljanja Industrijske strategije 2014. do 2020. godine. Ministarstvo gospodarstva u suradnji sa  Hrvatskom udrugom poslodavaca  i Hrvatskom gospodarskom komorom predstavilo je “Nacrt industrijske strategije razvoja”. Savjetnik ministra gospodarstva Tomislav Radoš voditelj je tima za izradu strategije koji je uz Sabinu Škrtić, predsjednicu HGK-a, predstavio nacrt prijedloga.

Ciljevi industrijske strategije su poticati „reindustrijalizaciju“ Hrvatske i to u prerađivačkoj industriji, na principima znanja, istraživanja i inovacija kako bi se „probudila prerađivačka industrija“,  rekla je Škrtić.

Nadalje ističe da je potrebno zajednički iznjedriti finalni dokument koji bi mogao ići u daljnju proceduru. Naglašava i važnost otvaranja radnih mjesta u prerađivačkoj industriji posebno iz razloga što ta radna mjesta otvaraju 2-5 radnih mjesta u pratećim aktivnostima.

Ovo je važna tema od kojih su određeni elementi u skladu sa trenutnim trendovima u EU.

Nakon što nacrt prijedloga prođe javnu raspravu konačni prijedlog će biti upućen na daljnje usvajanje.

Uz gospodarstvenike iz naše županije na predstavljanju je bio i Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov dožupan za gospodarstvo Željko Jakopović.

Komentiraj: