Potpore gospodarstvenicima s područja grada Pleternice: “Želimo poslati poruku da smo grad koji skrbi o svojim privrednicima i da smo grad koji stoji uz vas” /FOTO/

Autor: DK

Poduzetnici, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su koristila mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta, a do sada se nisu prijavili mogu to učiniti zaključno sa 29. srpnjem ili do iskorištenja sredstava.

U vidu pomoći Grada Pleternice svojim gospodarstvenicima danas su potpisani prvi ugovori kojima Grad Pleternica želi ublažiti smanjenje prihoda poslodavcima zbog pandemije korona virusa sa 1.000 kn po zaposleniku svim poduzetnicima, obrtima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji su se javili na natječaj i zadovoljili uvjete, a korisnici su mjera Zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta prouzrokovanih pandemijom Covid-19 virusa.

blank
Atonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

“Ovogodišnje potpore iznose rekordnih 1,5 milijuna kuna i mislim da smo s tim iznosom prvi u Požeško-slavonskoj županiji po izdvajanju za gospodarstvo. Želimo poslati poruku da smo Grad koji skrbi o svojim privrednicima i da smo Grad koji stoji uz vas,”rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. Dodaje kako nakon ovog natječaja ide novi-stari natječaj za pomoć poduzetnicima početnicima. “Nismo odustali ni od pomoći onima koji su tek krenuli u poduzetničke vode, tako ćemo nakon ovog natječaja raspisati i novi kako bi i njih potaknuli i ubrzali njihov razvoj,”zaključila je gradonačelnica.

Pomoći gospodarstvu u ovoj mjeri planirane su sa 500 tisuća kuna u proračunu Grada Pleternice, a do sada je iskorišteno 210 tisuća kuna.Poduzetnici, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su koristila mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u cilju očuvanja radnih mjesta, a do sada se nisu prijavili mogu to učiniti zaključno sa 29. srpnjem ili do iskorištenja sredstava.

blank
Jelena Jozić, predstavnica tvrtke Jozić trgovina d.o.o. Pleternica

-Potpora grada Pleternice puno nam pomaže u našem poslovanju, pogotovo u ovom vremenu pandemije. Veseli nas što nismo otpustili niti jednog radnika koji je kod nas zaposlen, u čemu nam je svakako pomogla ova mjera grada. Najviše nas je pogodilo ono vrijeme kada je bilo gotovo sve zatvoreno. Ipak uspjeli smo se održati i nastaviti s našim poslovanjem čemu smo se i mi kao vlasnici tvrtke radovali kao i naših 18 radnika koliko imamo zaposlenih – rekla je Jelena Jozić ispred tvrtke Jozić trgovina d.o.o.

Detaljne informacije vezane uz natječaj možete pronaći na poveznici.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića