Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Potpora Orguljaškim večerima i Urban festu u Požegi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Potpora Orguljaškim večerima i Urban festu u Požegi Požega.eu | Potpora Orguljaškim večerima i Urban festu u Požegi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Za programe glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti u 2023. godini iz državnog proračuna osigurano je 13,8 milijuna kuna. Na Poziv za financiranje javnih potreba u kulturi RH u 2023. godini za programe glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti prijavljeno je ukupno 762 programa.

Prijavljene programe razmatralo je i vrednovalo Kulturno vijeće za glazbenu i glazbeno-scensku umjetnost, a na temelju njihova prijedloga financijski će se podržati ukupno 440 programa što je u odnosu na prethodnu godinu za područje glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti, povećanje za blizu 28 posto.

Vijeće je u okviru djelatnosti festivali i manifestacije prioritet dalo programima koji ističu vrijednosti hrvatske reproduktivne i stvaralačke scene te konceptualnim programskim sadržajima koji uključuju festivale nacionalnoga statusa, profilirane festivale i manifestacije različitih glazbenih usmjerenja, kao i specijalistički orijentirane festivale i manifestacije.  
Programska podrška dana je onim festivalskim programima koji promoviraju hrvatske neafirmirane bendove, afirmirane rock skupine i hrvatske rock glazbenike te one koji imaju kontinuitet održavanja programa i jasno profiliran programski sadržaj, dok se kod klupskih programa posebno vrednovalo sadržaje koji uključuju razvoj kulturnog i društvenog djelovanja kojim se povezuju specifične vrste urbane kulture, kontinuitet održavanja i dostupnost programskog sadržaja publici  te jasno profilirani programi s izvedbama kvalitetnih autora, glazbenika ili skupina, kao i promociju rock glazbe.

U kategoriji festivala i manifestacija Stolnom kaptolu sv. Petra Požeške biskupije odobreno je za Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali 20 tisuća kuna ili  2.654,46 eura.

Pored toga među festivalima, klupskim programima i rock glazbom Big Band Požega  će za svoju tradicionalnu manifestaciju Urban Fest dobiti isti iznos.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.