Potpora Orguljaškim večerima i Urban festu u Požegi

Autor: Jelenko Topić

Za programe glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti u 2023. godini iz državnog proračuna osigurano je 13,8 milijuna kuna. Na Poziv za financiranje javnih potreba u kulturi RH u 2023. godini za programe glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti prijavljeno je ukupno 762 programa.

Prijavljene programe razmatralo je i vrednovalo Kulturno vijeće za glazbenu i glazbeno-scensku umjetnost, a na temelju njihova prijedloga financijski će se podržati ukupno 440 programa što je u odnosu na prethodnu godinu za područje glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti, povećanje za blizu 28 posto.

Vijeće je u okviru djelatnosti festivali i manifestacije prioritet dalo programima koji ističu vrijednosti hrvatske reproduktivne i stvaralačke scene te konceptualnim programskim sadržajima koji uključuju festivale nacionalnoga statusa, profilirane festivale i manifestacije različitih glazbenih usmjerenja, kao i specijalistički orijentirane festivale i manifestacije.  
Programska podrška dana je onim festivalskim programima koji promoviraju hrvatske neafirmirane bendove, afirmirane rock skupine i hrvatske rock glazbenike te one koji imaju kontinuitet održavanja programa i jasno profiliran programski sadržaj, dok se kod klupskih programa posebno vrednovalo sadržaje koji uključuju razvoj kulturnog i društvenog djelovanja kojim se povezuju specifične vrste urbane kulture, kontinuitet održavanja i dostupnost programskog sadržaja publici  te jasno profilirani programi s izvedbama kvalitetnih autora, glazbenika ili skupina, kao i promociju rock glazbe.

U kategoriji festivala i manifestacija Stolnom kaptolu sv. Petra Požeške biskupije odobreno je za Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali 20 tisuća kuna ili  2.654,46 eura.

Pored toga među festivalima, klupskim programima i rock glazbom Big Band Požega  će za svoju tradicionalnu manifestaciju Urban Fest dobiti isti iznos.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek