Postoji bojazan da zaraza krene među vatrogasce, pogotovo prilikom gašenja požara u većim skupinama

Autor: Jelenko Topić

Požari, koji su proteklih dana bili česti na više lokacija u požeškom kraju ozbiljna su opomena svima , pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa. To se posebno odnosi na veće požare kakvi su bili na području iznad Koprivne i Rasne jer je na intervenciji bilo više desetaka vatrogasaca iz nekoliko postrojbi ovoga kraja.

-Bojim se da takvi požari ne donesu zarazu u vatrogasne redove jer smo sretni  do toga do sada nismo imali – istakao nam je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije i dodao da su proteklih dana od Stožera civilne zaštite na državnoj razini dobili dio zaštitne opreme neophodne za svakodnevne aktivnosti operativaca, ali naravno i za nastupe na požarima.

Poznato je da je Hrvatska vatrogasna zajednica donijela mjere u doba pandemije tako da se sve aktivnosti obavljaju isključivo po njihovim naputcima.

-Po tome naši pripadnici uključeni su u stožere civilne zaštite u općinama i gradovima na području gdje teritorijalno pripadaju, a u ovim okolnostima oni imaju  nove zadatke – nastavlja nam Petrović. Naime, vatrogasci sada obavljaju kontrole građana koji su u samoizolaciji, te kontrole kretanja stanovništva vezano uz (ne)posjedovanje propusnica.

Sve druge aktivnosti su prolongirane jer su navedene presudne u sadašnjim okolnostima zbog zaraze koronavirusom.

Foto. Arhiva, pozega.eu

Komentiraj: