Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Poštujte naše znakoveʼ: Edukacija prvašića o sigurnosti u prometu /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Poštujte naše znakoveʼ: Edukacija prvašića o sigurnosti u prometu /FOTO/ Požega.eu | Poštujte naše znakoveʼ: Edukacija prvašića o sigurnosti u prometu /FOTO/

Poštijte naše znakoveʼ: Edukcija prvašića o sigurnosti u prometu /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijska uprava požeško-slavonska već 29 godina, na početku svake školske godine, provodi akciju „Poštujte naše znakove“ u sklopu koje educiraju najmlađe sudionike u prometu, učenike prvi razreda. Takovoj edukaciji prisustvovali smo u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića koju su provodili policijski službenici, Zvonimir Lukačević, voditelj poslova Prometne policije u PU požeško-slavonskoj te Marko Abramović i Ivan Zeba, kontakt policajci u Policijskoj postoji Požega. Uz ravnateljicu Osnovne škole Antuna Kanižlića Renate Marinić na edukativnom dijelu bila je i glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

-Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Svakako najpoznatija od ovih aktivnosti jest akcija „Poštujte naše znakove“, koja se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja kontinuirano provodi još od 1995. godine. Upravo zahvaljujući spomenutoj akciji, broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio – rekao je Zvonimir Lukačević, voditelj poslova Prometne policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj koji je naglasio i kako će o ponašanju u prometu biti riječi i na roditeljski sastanci na kojima će prisustvovati i policijski službenici što sve ima za cilj što veću sigurnost djece u prometu.

-Od represivnih aktivnosti policijski službenici provode pojačani nadzor u zonama škola, nadzire se brzina kretanja, nepropisna parkiranja te ostali prekršaji koji ugrožavaju upravo najmlađe sudionike u prometu – dodaje Lukačević zaključujući kako će u suradnji s Inspekcijom cestovnog prometa provesti nadozor autobusa za prijevoz školske djece kako bi se utvrdilo njihova tehnička ispravnost te zadovoljavaju li sve uvjete za prijevoz školske djece.

Na predavanjima su prvašići bili veoma aktivni i zainteresirani kojima su policijski službenici Ivan Zeba i Marko Abramović podijelili edukativne materijale.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.