Postignuti zavidni rezultati: Brojne medalje izborene u Rumunjskoj [FOTO]

Autor: D.K.

18.studenog ekipe iz judo klubova požeškog i kutjevačkog odnosno čaglinskog kluba Slavonac i Judokan, te judo kluba Lotus iz Zagreba, krenule su putem Rumunjske, točnije u grad Drobetu-Turnu Severin gdje se 19.studenog održavao međunarodni judo turnir.

Ove godine to je natjecanje okupilo 450 natjecatelja iz 10 država a naše borkinje i borci su pokazali kako su spremni konkurirati protivnicima i izvan granica Republike Hrvatske.

Prvi na borilišta izlaze članovi judo kluba Slavonac u uzrastu do 12 godina i ostvaruju odlične rezultate. Iva Čančar opet pokazuje svoju spremnost i nakon odlično odrađene tri borbe penje se na najviše postolje i klubu donosi zlato.

Nakon nje na borilište izlazi Ivano Bošnjak, odrađuje odlično borbe, te s jednim upisanim porazom osvaja brončanu medalju. Četiri borbe, iz kojih izlazi kao pobjednica, su bile dovoljne Ivoni Švajda da i ona osvoji zlatnu medalju. Ella Lukas u jakoj konkurenciji od 10 djevojčica upisuje tri pobjede i jedan poraz i osvaja brončanu medalju. Manjak sreće na borilištu je imao Rafael Ćosić koji svojim radom i zalaganjem kroz treninge pokazuje kako njegovo vrijeme tek dolazi.

U uzrastu do 14 godina natjecala se Lana Knaus i nakon 3 odlično odrađene borbe i 3 pobjede osvaja zlatnu medalju. Posljednja na borilište izlazi Tena Trtanj, koju ni cjelodnevno čekanje nije demotiviralo, odrađuje na visokoj razini svoje borbe, te porazom u finalu osvaja srebrnu medalju.

Ispred judo kluba Judokan borile su se sestre Veronika i Viktorija Shudiehova, obje izvrsne borkinje. Nakon odlično odrađenih borbi i samo s jednim porazom Viktorija osvaja brončanu medalju, dok Veronika zauzima odlično peto mjesto.

-Veliko hvala trenerima Irenki i Danetu Milobara koji su inicirali odlazak i ujedinjenje mladih snaga iz Zagreba, Požege i Čaglina, a onda i trenerima Robertu Garcu i Kristini Hodulak koji su tu inicijativu prihvatili, te gospodinu Ćosiću koji je odvojio svoje vrijeme i bio podrška djeci. Ovo za djecu nije bio samo višesatni put, već jačanje poznanstava koja su prije ostvarena, stjecanje novih jer van borilišta više nema protivnika i tu kreću prijateljstva. Nova poznanstva su stekli i treneri i samo je pitanje kada i gdje će svoje borce povesti na temelju njih – poručuju roditelji

Ekipa Judokana je u popodnevnim satima napustila Rumunjsku jer ih 20.studenog već čeka turnir u Gradišci u susjednoj BIH, dok su Slavonci i Lotusovci iskoristili večernje sate nakon borbi za upoznavanje grada u kojemu su gostovali.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek