Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Postignuti zavidni rezultati: Brojne medalje izborene u Rumunjskoj [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Postignuti zavidni rezultati: Brojne medalje izborene u Rumunjskoj [FOTO] Požega.eu | Postignuti zavidni rezultati: Brojne medalje izborene u Rumunjskoj [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

18.studenog ekipe iz judo klubova požeškog i kutjevačkog odnosno čaglinskog kluba Slavonac i Judokan, te judo kluba Lotus iz Zagreba, krenule su putem Rumunjske, točnije u grad Drobetu-Turnu Severin gdje se 19.studenog održavao međunarodni judo turnir.

Ove godine to je natjecanje okupilo 450 natjecatelja iz 10 država a naše borkinje i borci su pokazali kako su spremni konkurirati protivnicima i izvan granica Republike Hrvatske.

Prvi na borilišta izlaze članovi judo kluba Slavonac u uzrastu do 12 godina i ostvaruju odlične rezultate. Iva Čančar opet pokazuje svoju spremnost i nakon odlično odrađene tri borbe penje se na najviše postolje i klubu donosi zlato.

Nakon nje na borilište izlazi Ivano Bošnjak, odrađuje odlično borbe, te s jednim upisanim porazom osvaja brončanu medalju. Četiri borbe, iz kojih izlazi kao pobjednica, su bile dovoljne Ivoni Švajda da i ona osvoji zlatnu medalju. Ella Lukas u jakoj konkurenciji od 10 djevojčica upisuje tri pobjede i jedan poraz i osvaja brončanu medalju. Manjak sreće na borilištu je imao Rafael Ćosić koji svojim radom i zalaganjem kroz treninge pokazuje kako njegovo vrijeme tek dolazi.

U uzrastu do 14 godina natjecala se Lana Knaus i nakon 3 odlično odrađene borbe i 3 pobjede osvaja zlatnu medalju. Posljednja na borilište izlazi Tena Trtanj, koju ni cjelodnevno čekanje nije demotiviralo, odrađuje na visokoj razini svoje borbe, te porazom u finalu osvaja srebrnu medalju.

Ispred judo kluba Judokan borile su se sestre Veronika i Viktorija Shudiehova, obje izvrsne borkinje. Nakon odlično odrađenih borbi i samo s jednim porazom Viktorija osvaja brončanu medalju, dok Veronika zauzima odlično peto mjesto.

-Veliko hvala trenerima Irenki i Danetu Milobara koji su inicirali odlazak i ujedinjenje mladih snaga iz Zagreba, Požege i Čaglina, a onda i trenerima Robertu Garcu i Kristini Hodulak koji su tu inicijativu prihvatili, te gospodinu Ćosiću koji je odvojio svoje vrijeme i bio podrška djeci. Ovo za djecu nije bio samo višesatni put, već jačanje poznanstava koja su prije ostvarena, stjecanje novih jer van borilišta više nema protivnika i tu kreću prijateljstva. Nova poznanstva su stekli i treneri i samo je pitanje kada i gdje će svoje borce povesti na temelju njih - poručuju roditelji

Ekipa Judokana je u popodnevnim satima napustila Rumunjsku jer ih 20.studenog već čeka turnir u Gradišci u susjednoj BIH, dok su Slavonci i Lotusovci iskoristili večernje sate nakon borbi za upoznavanje grada u kojemu su gostovali.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.