Postavljaju sedam hranilica u lovište

PAKRAC – Lovna sezona je prošla dobro,  dosta smo se angažirali na prikupljanju sredstava za rad udruge, a nabavili smo sedam automatskih hranilica sa bačvama  koje postavljamo u lovište – istakao je na godišnjoj skupštini Lovne udruge „Psunj“ iz Pakraca predsjednik Antun Giacobi, te dodao da je bilo radova na lovačkoj kući u Šumetlici, gdje je održana skupština. Tu su završili dvije nadstrešnice, te uredili prateće objekte, a dovršena je dokumentacija za legalizaciju prije koje još predstoji postavljanje gromobranske instalacije.

Uz sve to pojačan je rad na prihrani divljači i pripremi hrane u vlastitoj režiji članova „Psunja“, preseljena je kukuruzana i kupljena još jedna pa su obje postavljene u dvorište i napunjene kukuruzom.

-Pripremamo uvođenje telefona i interneta u prostorije nakon čega ćemo postaviti nadzorne kamere i alarm radi zaštite od provala u naše objekte, a uskoro će biti izrađena web stranica „Psunja“ – najavljuje daljnje aktivnosti predsjednik Giacobi  izražavajući nezadovoljstvo što se malo lovaca ovog društva uključuje u sportske aktivnosti.

Rad skupštine pozdravili su predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović izrazivši zahvalnost za suradnju posebice kod organizacije lovno-kinoloških utakmica, te Mario Pierboni, načelnik Policijske postaje Pakrac koji je zatražio bolju suradnju sa udrugom radi suzbijanja krivolova.

0 Comment

Send a Comment