Postaje li nekadašnji kompleks “Sloge” stanište zmija i divljih životinja!? /FOTO/

Autor: D.K.

Jedna od najvećih tekstilnih industrija u bivšoj državi, požeška „Sloga“, otišla je davno u ropotarnicu povijesti, a prema sadašnjim prizorima u bliskoj budućnosti neće ostati niti vidljivi tragovi zidova nekadašnjih proizvodnih pogona. Ružan je prizor nekadašnjeg kompleksa u gotovom užem centru grada Požege, koji zarasta u travu i korovu na kojem mjestu uz obiteljske kuće i gradsko groblje sigurno stanište sebi „osiguravaju“ divlje životinje, zmije, štakori….  

Nekoliko smo članaka pisali o nekadašnjem tekstilom divu koji je kroz stečaj i druge različite nedozvoljene rabote završio kako nije trebalo.

Nekadašnji proizvodni pogoni i sve druge prostorije opustošeni su. Tamo kao da nikad ništa nije bilo. Sve je „prema zakonu“ rasprodano, a napuštene zgrade na kojima nema niti jedan prozor čitav, na kojima su sva vrata otvorena ostavljene su nekome na milost i nemilost. Čija je to sramota!?

Za nadati se da će barem grad Požega po tom pitanju nešto poduzeti i da u okvirima svojih ovlasti neće dozvoliti takvo ruglo u užem središtu grada.

Živi bili pa vidjeli!

Foto: D. Krstanović [FAG id=278360]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek