Poslovnicu banke zatvorili unatoč protivljenju općine, bankomat nisu postavili, građani se snalaze kako znaju

Autor: DK

VELIKA – Već duže vremena više tisuća stanovnika veličkog kraja ima problema zbog nedostupnih bankarskih usluga. Kako je poznato iz ranijih vremena gotovo svi zaposlenici iz tog kraja imali su otvorene tekuće račune u nekadašnjoj Požeškoj banci, koja je kasnije pripojena Podravskoj.

Odlukom nadležnih u Podravskoj banci, u Velikoj je zatvorena njihova poslovnica navodno zbog neisplativosti iako je to čudno obrazloženje kada se zna da u tom mjestu odranije imaju vlastiti poslovni prostor kojega je za svoje poslovnicu osamdesetih godina izgradila Požeška banka.

-Kada smo dobili obavijest o zatvaranju poslovnice Podravske banke u Velikoj usprotivili smo se takvoj odluci tim prije što općina ima kod njih otvoren poslovni račun preko kojega radimo – kaže nam Vlado Boban, načelnik veličke općine tvrdeći da je razočaran njihovim potezom pogotovo što nisu u Velikoj postavili barem bankomat. Banka je unatoč tomu zatvorila poslovnicu i praktički okrenula leđa lokalnoj samoupravi i stanovništvu toga kraja, posebno umirovljenicima.

-Odlaskom u mirovinu zadržao sam raniji tekući račun u Podravskoj banci, no sada i zbog najmanje sitnice moram ići u Požegu, trošiti gorivo za automobil i snalaziti se na razne načine – žali nam se jedan velički umirovljenik koji je upozorio na ovaj problem i želio ostati anoniman.

Poznato je da Podravska banka u tom podpapučkom kraju ima mnogo klijenata pa je čudno da nisu prije zatvaranja poslovnice postavili bankomat. Zasada u Velikoj, koja je općinsko središte za petnaestak okolnih sela, svoj bankomat ima samo Zagrebačka banka.

Zbog takve situacije umirovljenici, ali i zaposlenici iz Velike i okoline, zatvaraju svoje račune u Podravskoj banci, te otvaraju nove u Zagrebačkoj banci ili pak Hrvatskoj poštanskoj banci jer njene usluge mogu koristiti u tamošnjoj pošti.

Čelništvo općine Velika razmišlja o zatvaranju svog žiro računa u Podravskoj banci i preseljenju u neku drugu poslovnu banku. Pokraj toga u veličkoj općini ima dosta udruga koje imaju otvorene račun kod njih, a vjerojatno još tu račune imaju poduzetnici i obrtnici toga kraja pa nije isključena mogućnost da i oni presele račune u banke koje im nude bolje mogućnosti rada i poslovanja. 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: