Poslodavci, direktori tvrtki, ravnatelji škola te čelnici institucija i ustanova „na velikim su mukama“ zbog odigravanja prve utakmice Vatrenih na Svjetskom prvenstvu!

Autor: D.K.

Odbrojavaju se sati do prve utakmice „Vatrenih“ na Svjetskom prvenstvu koji će odmjeriti snage i sportska umijeća s Marokom. Velika su očekivanja naše nacije koja iskazuje nezapamćen interes za gledanje utakmice koja se odigrava u „nezgodno“ vrijeme, vremenski u pola radnog dana kako radnicima na poslu tako i učenicima u školi.

Poslodavci, direktori, ravnatelji škola i čelnici drugih institucija te ustanova „na velikim su mukama“. Kako zadovoljiti sve strane. I oni koji nisu veliki poklonici nogometa vjerni su navijači naše reprezentacije i pod svaku cijenu žele gledati naše na zelenom travnjaku. S nekima smo razgovarali i doznajemo da će na neki način iznaći ovakvo ili onakvo rješenje da gledaju utakmicu pa makar se ono kosilo s radnom odgovornošću. Neki su čak u svoje urede ponijeli televizore od kuće kako bi mogli gledati utakmicu iako niti to nije u duhu radnog prava. Biti će sve to zanimljivo posebice ako dođe prva pobjeda koja će se „morati“ proslaviti tako da do kraja radnog vremena neće biti učinkovitog rada.

Ravnatelji škola niti sami ne znaju kako će se uopće nastava odvijati. Razgovarali smo s nekima od njih. Njihov stav je da se nastava mora održati, ali su svjesni i da će biti onih učenika koji će se s nastave zaputiti petama vjetra do prve lokacije gdje će moći pogledati utakmicu. U ovom slučaju učenike neće zanimati opravdani ili ne opravdani sati. Ljubav prema nogometu je za neke jača strana.

Poticaj da se utakmica pod svaku cijenu gleda daju nam i naši zastupnici u Saboru koji će imati stanku od 11 do 13 sati, dakle sjednica će biti u kratkom prekidu

U svakom slučaju nećemo dugo trebati čekati nastup naših Vatrenih i očekivati pobjedu, a kako će sve to utjecati na normalno poslovanje u tvrtkama, institucijama i ustanovama, o tome u ovom trenutku ne želimo nagađati.

Više iz kategorije