Posjet požeško-slavonskih ravnatelja srednjih škola i gimnazija Interpretacijskom centru Pleternica

Autor: S.P./D.K.

Ravnatelji srednjih škola i gimnazija Požeško-slavonske županije danas su posjetili Interpretacijski centar „Terra Panonica” u Pleternici kako bi u kurikulum škola uvrstili tamošnje edukativne sadržaje.

-Mi već nekoliko tjedana provodimo organizirane dolaske učenika iz svih osnovnih i srednjih škola te mališane iz vrtića s područja županije. Prijevoz je plaćen iz projekta – imamo plaćene autobuse. Ovdje im nudimo zaokružen obilazak svih sadržaja od interpretacije, virtualnih naočala, radionice i animiranog filma, a za svaku grupu to traje sat i pol. Na temelju reakcija djece i učitelja koji ih vode, ravnatelji su odlučili doći sami vidjeti što se to ovdje nudi kako bi eventualno u kurikulum škola uvrstili i sadržaje našeg Interpretacijskog centra – rekla je direktorica Poduzetničkog centra Pleternice Marija Šarić.

Intrepretacijski centar Terra Panonica do sada su posjetili djeca dječjeg vrtića Velika, te učenici Osnovne škole Julija Kempfa, Katoličke osnovne škole, Katoličke gimnazije i Poljoprivredne škole, a ostali će posjetiti centar do kraja studenog.

-Broj je ograničen, zbog epidemioloških mjera skupine nisu veće od 20 posjetitelja, no nadamo se kako ćemo u budućnosti imati posjete i izvan naše županije – rekla je Šarić.

Građani IC Terra Panonica mogu posjetiti petkom, subotom i nedjeljom od 15 do 21 sat, a organizirane skupine prema prethodnoj najavi i dogovoru.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek