Požega.eu

Posegana i Ćiro, te pjesnikinja Jasminka Blašković iz Pleternice bile su požeške snage na Šokačkim pismama u Županji

PRIJE 4 MJESECA
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Posegana i Ćiro, te pjesnikinja Jasminka Blašković iz Pleternice bile su požeške snage na Šokačkim pismama u Županji Požega.eu | Posegana i Ćiro, te pjesnikinja Jasminka Blašković iz Pleternice bile su požeške snage na Šokačkim pismama u Županji

PRIJE 4 MJESECA
JELENKO TOPIĆ

Po 18. puta u Županji je održan tradicionalni 18. po redu Festival šokačke pisme na kojemu je izvedeno 26 novih tamburaških pjesama. Među izvođačima su bili i oni iz požeškog kraja, ali i među autorima pjesama.Tamburaši Posegana iz Požege predstavili su se novom skladbom pod nazivom Svoj na svome za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, te stihove Nikola Kristić i Barbara Tanacković.

Nadalje nastupio je Boris Gašparac poznat kao Ćiro požeški, iako sa zagrebačkom adresom, korijenima je iz požeškog kraja. On je otpjevao pjesmu Nazdraviti ili popularnijim nazivom Ajd’ živili za koju je tekst napisala pjesnikinja Jasminka Blašković iz Pleternice, a glazbu i aranžman Stjepan Rudinski Ruda.Kako je poznato Jasminka ima dosta uglazbljenih pjesama koje pjevaju poznata imena naše tamburaške estrade, a pjesme su izvedene na brojnim festivalima, te objavljene na nosačima zvuka.

Foto: T. DamljanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.