„Posegana“ na HTV-u: U Dobro jutro Hrvatska odsvirala tri svoje pjesme i dobro se predstavila

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / ZAGREB – Najpopularniji i estradno najjači požeški tamburaški sastav „Posegana“ gostovao je u jutrašnjoj emisiji Prvog programa Hrvatske televizije „Dobro jutro Hrvatska“. Tako se milijunsko gledateljstvo u zemlji i svijetu moglo upoznati sa radom ovog sastava, zatim onime što su učinili kroz oko pet godina djelovanja, kao i o nastupima i planovima „Posegane“. Nekoliko njihovih pjesama ovih godina zauzimali su zapažena mjesta na domaćim top-ljestvicama popularne glazbe.

-Odsvirali smo i otpjevali uživo tijekom tog programa u studiju tri svoje pjesme „Da uz tebe dišem“, „Doživotno tvoj“ i „Na na na“ – kazao nam je Saša Botički, član ovog sedmeročlanog sastava.

Inače u ovoj emisiji izravno u programu „Posegana“ je nastupila isključivo sa tamburaškim instrumentima tako da su ih nastupila petorica, a o sastavu je govorio njegov prvi glas Vetovčanin Ivan Karadža. Kako je poznato oni su u svibnju ove godine objavili prvi album u nakladi „Croatia recordsa“ pod nazivom „Doživotno tvoj“ , a na njemu su pjesme čiji su autori naši poznati skladatelji i tekstopisci s kojima „Posegana“ uspješno surađuju.  To su među ostalima Štefanija Soldan, Mario Vestić, Uršula Tolj, Dražen Bočkaj, Zvjezdan Marjanović, Josip Plivelić, Damjan Pirović, Marko Tomasović i drugi.

Sve pjesme oni snimaju u tonskom studiju „Hard work“ u Požegi, snimili su i nekoliko video spotova, a pjesme se često mogu čuti i vidjeti u programima naših radijskih i televizijskih stanica.

FOTO: Fb

Više iz kategorije