„Posegana“ donijela deset prekrasnih ljubavnih pjesama u pop stilu

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/KUTJEVO – „Posegana“, sve popularniji tamburaški sastav iz Požege koji se široj publici predstavio 2013. godine pjesmom “Doživotno tvoj”, predstavili su svoj album prvijenac istoimenog naziva u nakladi „Croatia recordsa“, a promocija je održana u Vinariji Krauthaker u Kutjevu.

Na predstavljanju su bili brojni prijatelji, roditelji i rodbina popularnih tamburaša te autori i skladatelji njihovih pjesama.

Pjesma koja je obilježila njihovu karijeru i po kojoj njihov debitantski album nosi ime postala je u ove četiri godine pravi evergreen, a u tom razdoblju obilježila je i mnoge ljubavi, postavši jednom od najpopularnijih pjesama na brojnim svadbama. No, dečki iz „Posegane“ obogaćeni novim sviračima u svojim redovima nisu mirovali nakon prvog singla te su tijekom snimanja albuma publici predstavili još pet singlova uz prateće spotove (“Ljubav, to smo mi”, “Znaš li da te volim”, “Da uz tebe dišem”, “Na na na”, “Dovraga sve”) koji su redom nastavili oduševljavati sve brojnije fanove ovih nepopravljivih romantika.

-Ja pišem pjesme onako spontano, kako mi dođe, a ovo se dogodilo tako da sam ja tekst poslala Marku Tomasoviću koji je napisao glazbu. On je to napravio jako lijepo. U međuvremenu su braća Ralašići, Josip i Ivan za pjesmu i dogodilo se čudo. Oni su tu pjesmu prepoznali. Gospodin Zvjezdan Marijanović je aranžman koji je neprocjenjive vrijednosti i to je to. Jako sam ponosna na ovu pjesmu – rekla je Štefanija Soldan, autorica pjsme “Doživotno tvoj”.

Njihova glazba odiše svježinom koju mogu zahvaliti uistinu odličnom autorskom timu sastavljenom od poznatih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca uz Štefaniju Soldan, Marko Tomasović, Uršula Tolj, Mario Vestić, Damjan Pirović, Josip Plivelić, Dražen Bočkaj i drugih.

Ljubavna tematika koja se provlači kroz sve pjesme ovog sastava te iskrenost i optimizam kojim momci iz „Posegane“ zrače svakim singlom oduševljavaju radijske urednike i slušatelje diljem Hrvatske. Upravo zato je njihov album prvijenac jedno od najiščekivanijih tamburaških izdanja ove godine. Uz sve dosadašnje hitove, na albumu se nalaze četiri nove pjesme, uključujući prekrasnu baladu “U zagrljaju tvom”, emocijom nabijenu “Tražim nekog”, balaševićevsku “Ogrlicu od samoće” i “Ti si mi sve” koja je ujedno i najavni singl albuma.

-Pjesmu koju sam napisao nastala je davno prije, poslao sam nekoliko i drugih pjesama. Pjesmu koju sam poslao nije čak ni bila cijela opjesma, bio je manji dio. Dečima se to svidjelo pa sam kroz vrijeme nju doradio i snimili smo ju. Drago mi je kao autoru zbog ove pjesme. Ljudi prihvačaju ovu pjesmu koja je romatična i obečavajuća – rekao je Mario Kovačević, autor pjesme “Ti si mi sve”.

„Posegana“ je osnovana 2012. godine kao projekt petorice prijatelja koji su željeli ponuditi nov i kvalitetan glazbeni materijal na tamburaškoj sceni. U trenutku snimanja prvog singla “Doživotno tvoj” nisu bili ni svjesni činjenice da kreću u četverogodišnji rad na albumu te da će u tom periodu okupiti autorsku i producentsku ekipu koja će zalaganjem i iskrenom ljubavlju prema glazbi privući velik broj slušatelja. Uz stalnu prisutnost u televizijskom i radijskom eteru, YouTube kanal Posegane ostvaruje uistinu zavidan broj posjetitelja koji iz dana u dan raste. Sastav danas čine Antun Adžić, Saša Botički, Mihael Bumba, Ivan Karadža, Marijo Kovačević, te Ivan i Josip Ralašić, a uz producentsku ekipu studija HARDWORK iz Požege, u sastavu Zvjezdan Marjanović, Damjan Pirović i Ante Akrap stvorili su prepoznatljiv zvuk pop-tamburaškog izričaja. Album prvijenac svakako je nešto što će „Posegani“ dati dodatni motiv da nastave dalje s upornim radom, za koji iz njihova primjera možemo reći da se uistinu isplati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot