Pošaljite tradicionalne slavonske recepte kako bi se sačuvali od zaborava i pohranili u digitalnoj bazi

Autor: DK

U sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ financiranog iz Programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, Turistička zajednica Grada Pleternice kao partner na projektu izrađuje digitalnu bazu tradicionalnih recepata sa područja Slavonije. 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe koje u svojim „kuharicama“ imaju zapisane recepte za pripremu tradicionalnih jela i slastica da ih u digitalnom ili izvornom pisanom obliku dostave na e- mail adresu: [email protected] ili osobno na adresu: Pleternica, Trg hrvatskih branitelja 1, 1. kat (Ured gradonačelnice). 

Ukoliko dostavljate u izvornom obliku obvezujemo se iste digitalizirati te Vam vratiti “kuharicu”.

Kuharicu isto tako možete i ustupiti odnosno pokloniti TZ-u. Dio pristiglih recepata biti će objavljen u Tradicionalnoj kuharici koja će biti izrađena u sklopu projekta te će navedena jela biti pripremljena na lokalnoj manifestaciju u lipnju ove godine. Svi ostali recepti koji ne budu dio kuharice biti će pohranjeni u digitalnu bazu i tako očuvani od zaborava. 

Svi imamo kod kuće bilježnice s receptima, naše ili od naših majki, baka i prabaka… Ako vam nisu potrebne možete ih pokloniti našoj turističkoj zajednici. Ako ih ljubomorno čuvate (kao npr. ja) onda nam ih ustupite na kratko vrijeme kako bismo ih digitalizirali i na taj način sačuvali od zaborava. U sklopu projekta Kulturna ruta bećarca i gange sakupljamo sve tradicionalne recepte Pleternice, Požeštine i cijele Slavonije. Nakon toga stručnjaci se izabrati njih 20 koje ćemo uvrstiti u kuharicu tradicijskih recepata, a ostali će biti dio digitalne baze. Korak je ovo u očuvanju tradicijskih recepata, ali i promocije gastro baštine našeg kraja. Pomozite nam! – uputila je svima poziv preko Facebok profila Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Izvor: http://www.pleternica.hr/clanak.php?id=288

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »