Požega.eu

Poruka požeškog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Grad Požega

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Poruka požeškog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Požega.eu | Poruka požeškog gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Grad Požega

Drage sugrađanke i sugrađani,

prošle su 32 godine od najtužnijeg dana u povijesti grada Vukovara, dana kada se Vukovar nakon višemjesečne opsade i razaranja više nije mogao obraniti. Istoga dana u zadarskom zaleđu nemilosrdnom akcijom etničkog čišćenja pala je i Škabrnja.
Vukovar i Škabrnja kao i Pakrac, Lipik i mnogi hrvatski gradovi i mjesta, simboli su i podsjetnici na sve žrtve Domovinskog rata čiji su životi i hrabrost trajno utkani u hrvatsku slobodu i stvaranje neovisne i samostalne Republike Hrvatske.
18. studenog prisjećamo se tog tužnog dana, ali s ponosom iskazujemo poštovanje i počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i svim civilnim žrtvama koje su položene u obrani naše domovine.
Neka im je vječna slava i hvala.

Vaš gradonačelnik, dr.sc. Željko Glavić


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.