Popločavaju se staze u pleterničkom parku, nivelira teren, priprema sadnja trave i postavljanje klupa…/FOTO/

Autor: DK

PLETERNICA – Kako se približavaju tradicionalne devetnice u čast Gospi od Suza sve su intenzivniji radovi u užem centru Pleternice, pleterničkom parku koji će u narednih 20-ak dana dobiti potpuno novu vizuru s popločenim stazama i uređenom zelenom površinom. Iako su veoma visoke temperature, nakon pripremnih zemljanih radova i nasipanja, odnosno niveliranja terena, postavljaju se betonski opločnjaci.

One starije generacije koje su svakodnevni posjetitelji parka s nestrpljenjem očekuju dovršetak uređenja jer im je to, kako nam je rekla jedna starija gospođa, mala oaza mira u zelenilu i svježini, u kojoj ona sa svojom unukom provodi ugodne trenutke šetajući se i igrajući na dječjem igralištu.

Prema viđenome dovršeno je 60-ak posto radova, a nakon dovršetka, kako doznajemo slijedi betoniranje ruba kako bi staza bila učvršćena. Odmah slijedi zasipanje terena, niveliranje radi oborinskih voda te sadnja trave i postavljanje klupa i koševa za smeće. Kako smo već pisali radovi u pleterničkom parku će biti nastavljeni i to postavljanjem rasvjetnih stupova i lampi čime će park u Pleternici zasigurno dobiti potpuno novu dimenziju.

Podsjetimo, kako smo o tome već pisali, POGLEDAJ OVDJE, novac za rekonstrukciju parka osiguran je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvu graditeljstva. Trenutačno se radi o investiciji od 600 tisuća kuna, dok će javna rasvjeta i kompletne instalacije struje i vode koštati isto toliko.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »