Poplava potopila dio postrojenja lovačkog strelišta u Bzenici (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/BZENICA – Obilne oborine koje su posljednjih dana lipnja pale na područje Požeške kotline pričinile su dosta šteta na objektima i poljoprivrednim površinama, a poplave uzrokovane velikom količinom kiše potopile su dio postrojenja strelišta u Bzenici, kojemu je vlasnik Lovački savez Požeško-slavonske županije. Na tom strelištu kroz zadnjih desetak godina održano je više državnih prvenstava u lovnom streljaštvu, te međunarodnih susreta.

-Voda iz obližnje šume i odvodnog kanala uz cestu pokraj kruga strelišta potopila je jedan od ukupno dva rova u kojima se nalazi postrojenje za disciplinu trap tako da je pod vodom bilo 15 strojeva za izbacivanje glinenih golubova sa pripadajućom automatikom- kaže nam Branko Bertelović, dopredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dodaje da je potopljen elektromotor za podizanje vrata toga rova. Zbog svega toga organizirali su ispumpavanje vode iz potopljenih objekata, a slijedi čišćenje samog rova, te navedene opreme i strojeva.

Požeški lovci ne mogu zasada reći kolika je šteta, no sigurni su da je velika, a nakon procjene i saniranja oštećenja moći će se znati točan iznos. Vlastitim radom lovaca ovog krajaa započelo je otklanjanje svih kvarova.

-Predviđena natjecanja ovog ljeta i jeseni na strelištu neće biti upitna jer smatramo da ćemo do tada sanirati sva oštećenja- kazao je na kraju Bertelović i dodao da se ovih dana tu dograđuje strelište za karabin otvoreno prošle godine.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: