Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

PONOVO NA PAPUKU: Bajkeri iz cijele zemlje koji voze motore Suzuki V-Strom svoj susret imali u Gornjim Vrhovcima

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | PONOVO NA PAPUKU: Bajkeri iz cijele zemlje koji voze motore Suzuki V-Strom svoj susret imali u Gornjim Vrhovcima Požega.eu | PONOVO NA PAPUKU: Bajkeri iz cijele zemlje koji voze motore Suzuki V-Strom svoj susret imali u Gornjim Vrhovcima

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dugogodišnji prijatelji iz svih dijelova naše zemlje koji su se upoznali i povezali preko našeg najjačeg tehničkog foruma kao vlasnici japanskih motocikla Suzuki V-Strom ponovo su se okupili u požeškom kraju. Svoj tradicionalni dvodnevni susret imali su u Gornjim Vrhovcima, pitomom i raseljenom selu na Papuku, smještenom na najvišoj nadmorskoj točki u našoj državi.
Okupljanje je bilo kod njihovog prijatelja Marka Pavičića, poznatog u široj javnosti kao pjevača legendarne požeške rock grupe Vrane s kojom je obišao mnoge krajeve, te najavljuje njihova gostovanja u Livnu i Slavonskom Brodu . On im je u više navrata bio domaćin na svom seoskom imanju koje priprema za bavljenje seoskim turizmom.
Tu ih se okupilo više od trideset, naravno pristigli su sa svojim motociklima, a mjesta njihovog življenja su Šibenik, Zagreb, Rijeka, Đakovo, Split, Osijek, Kaštele, Ludbreg i druga. Dodajmo da je ranijih godina tu bilo i njihovih prijatelja izvan granica Hrvatske.
-Prijatelj Drago Miljić iz Požege im priprema domaće specijalitete, a svi ovi ljudi spremni su i pripomoći, te spravljati jela kao npr. kolega je Dugog Sela kuha grah, Mačak iz Slavonskog Broda peče peku itd. – kaže nam Marko dodajući da su ova okupljanja na prijateljskoj osnovi, a priprema registraciju obrta u kojemu bi uz ove objekte za turizam radio kosidbu dvorišta i zelenih površina, sitne kućanske poslove, održavanje krajolika, poslove sa motornom pilom i slično.
Na njegovom imanju je više objekata, tu može spavati petnaestak osoba, a tijekom ovog susreta neki od motorista spavaju pod šatorom. Objekti se još uređuju, tu je dosta drevnog namještaja i opreme, a zidovi su oslikani umjetničkim djelima Roberta Radmana, Snježane Mekić Delić i Domagoja Kripa.
Očekivanja su da će se još žitelja ovog sela gdje u pet kuća žive ljudi, a ima i petnaestak vikendaša, uključiti u turističke aktivnosti jer su mnogima netaknuta priroda i robinzonski način života na padinama Papuka zanimljivi za odmor od svakodnevnih obaveza i jurnjave.
Cesta, iako makadamska je u dobrom stanju, tako da su njome Gornji Vrhovci povezani sa Velikom i Požegom, ali i zapadnim dijelom Požeštine, te Podravinom, imaju vlastiti vodovod sa izvorskom vodom, a nedavno su dobili i javnu rasvjetu.
Česti dolasci ovih ljubitelja jakih motora i velikih brzina jamče da će interesenata za boravak u divljini bez suvremenih pomagala, gužvi i nesnosnih vrućina uvijek biti dosta.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo