Ponosni smo na sve generacije naših učenika od 2007. godine do danas

Autor: DK

POŽEGA – Katolička gimnazija u Požegi danas je otvorila svoj vrata za sve učenike osmih razreda osnovnih škola s područja grada Požege kojom su se prilikom osmaši mogli upoznati sa radom, načinom i uvjetima obrazovanja u Gimnaziji.

Prilika za sve učenike osmih razreda bila je da se uvjere koje su prednosti Katoličke gimnazije u odnosu na druge srednjoškolske obrazovne ustanove koje su imali priliku protekloga tjedna upoznati.

Katolička gimnazija u okviru srednjoškolskog sustava osposobljava mladog čovjeka razumjeti današnje društvo i njegova previranja. Poseban naglasak imaju predmeti: vjeronauk, latinski i grčki jezik. Vjeronauk je važan zbog vjerskog karaktera škole u kojem vlada  posebno ozračje međusobnog odnosa i odnosa prema predmetima u evanđeoskom duhu dok je latinski jezik osnova ostalim europskim jezicima koji je bio i stoljetni službeni jezik hrvatske prošlosti zbog čega se posebno njeguje. Grčki jezik je također bitan jer uz latinski jezik daje jednu drugu dimenziju klasične naobrazbe, svojstvene Katoličkoj gimnaziji.

vlč. Robert Mokri, ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi

-Ovu Katoličku gimnaziju 2007. godine osnovao je požeški biskup Antun Škvorčević a u isto vrijeme osnovana je i Katolička gimnazija u Virovitici. Na samom početku smo imali program obrazovanja klasične gimnazije da bi kroz razmišljanje nakon četiri godine zbog interesa djece za druge programe uveli i opći program. Naglasak je na klasični program i ako bude interesa da oba razreda, koliko ih upisujemo, budu klasični biti će upisani učenici u klasični program. Upisi inače ovise o upisnim kvotama. Ove će godine biti upisana u dva razreda po 24 učenika dok je prošle godine bilo po 25 učenika. Pedagoški je standard inače od 20 do 28 učenika po razrednom odjeljeju – rekao je ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi vlč. Robert Mokri koji je naglasio da se ne upisu samo učenici iz Požege i Požeštine već da ima učenika iz Slatine, Nove Gradiške i Novske.

Učenici koji su iz daljih mjesta imaju mogućnost stanovanja u Kolegiju bez obzira da li su se opredijelili za svečenićko ili neko drugo zvanje i školovanje.

-Naša škola ima e dnevnike što polako postaje standard, škola ima sva potrebita didaktička pomagala, imamo kvalitetan nastavnički kadar, mlađe profesore i profesorice koji se sustavno usavršavaju. Izrađujemo razne projekte, provodimo izvan nastavne aktivnosti i to sve uz veoma dobru suradnju sa svim institucijama u gradu Požegi. Postajemo sve prepoznatljivija škola sa dušom i duhom ne samo u obrazovnom već i odgojnom smislu. Naši su učenici nakon školovanja su cjelovite osobe koje se znaju boriti za sebe i koje postižu zavidne uspjehe u nastavku školovanja. Naši učenici bez poteškoća uspijevaju na fakultetima jer su ovdje stvorili radne navike što prepoznaju i nove generacije kojima se radujemo. Postajemo i postali smo kvaliteta koja nas jako raduje. Naša jedna učenica koja je ovdje na školi bila vrlo dobra na fakultetu je sada kroz sve četiri godine najbolja studentica. Jedan naš bivši učenik koji je na drugoj godini na jednom fakultetu držao je predavanja svojim kolegama studentima koji su na petoj godini. Imamo još primjera uspješnosti naših učenika zbog čega se doista možemo ponositi – zaključio je ravnatelj Robert Mokri.

Svaki polaznik Katoličke gimnazije u Požegi stječući opću i klasičnu naobrazbu, može nastaviti svoju izobrazbu bilo u prirodnim ili društvenim znanostima. Kao i sve gimnazije i požeška Katolička gimnazija daje najširu opću naobrazbu u hrvatskom srednjem školstvu, ali se razlikuje od drugih u jednoj točki a to je poveznica s Evanđeljem iz kojeg se jedino može crpiti nadahnuće i snaga.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: