Ponose se pjevačkom i glazbenom skupinom „Ledena berba“, te glumačkom družinom

Autor: Jelenko Topić

VELIKA  – Nastupom glumačke družine sa igrokazom „Ispovjed“ kojega je napisala umirovljenica Marija Iličić, te mješovite pjevačke i glazbene skupine „Ledena berba“ sa nekoliko vlastitih pjesama započela je redovna godišnja skupština Matice umirovljenika općine Velika kojoj su gosti bili velički načelnik Vlado Boban, predsjednik Matice umirovljenika županije Ivan Ronta, te predstavnici drugih udruga.

-Imamo 330 članova, djeluju dramska, pjevačka, glazbena i sportska sekcija, imali smo brojne nastupe, a strijelci su osvojili treće mjesto na županijskom natjecanju – istakla je podnoseći izvješće o radu u prošloj godini tajnica Matice Ljubica Horvat, te dodala da redovito posjećuju korisnike Doma za stare i nemoćne osobe u Velikoj priredivši im prigodne programe. U suradnji sa općinom organiziran je besplatan prijevoz umirovljenika jednom tjedno u Požegu.

Pod vodstvom predsjednika ove Matice Konrada Katića prošle godine su pjevačka i glazbena skupina snimile prvi album sa vlastitim pjesmama, a ove godine je snimljen još jedan također sa vlastitim skladbama. Potporu u radu daje općina Velika i Požeško-slavonska županija pa ih je u odsutnosti župana i u njegovo ime pozdravio načelnik Boban.

-Čestitam i zahvaljujem se na dobrom radu, naša podrška ostaje, a očekujem nastavak dosadašnjih odnosa i plodne suradnje, uskoro ćete imati mogućnost dobave toplih obroka na vaše kućne pragove, a dobit ćete prostor za rad udruge- kazao je načelnik Vlado Boban. Pozdravne riječi uputio je i Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika županije ističući da je velička udruga jedna od najmnogbrojnijih, a pohvalio je njen rad, te posebno pjevače i svirače „Ledene berbe“.

/Foto: M.Iličić/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: