Ponavljanje je majka znanja: Požeški HGSS-ovci uvježbavali tehnike pružanja prve pomoći unesrećenom

Autor: D.K.

POŽEGA -Do sada smo nekoliko puta pisali o aktivnostima članova požeškog HGSS-a koji nam trebaju biti na ponos. Često naglašavamo da se o njima u javnosti malo govori i njihov rad nedovoljno ističe. Kao medij nastojimo javnost upoznati o svim hvalevrijednim akcijama u kojima sudjeluju jer oni to zaslužuju.

Oni, kao nestranačka udruga javnog značaja dobrovoljno i stručno sudjeluju u sprječavanju nesreća, spašavanju i pružanju prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

Kako bi u svim akcijama uspješno odradili povjerenu zadaću sustavno se educiraju i vrše obuku iz raznih područja.

-Ovih smo dana odradili prvu ovogodišnju vježbu prve pomoći. Poznavanje prve pomoći obavezno je za svakog člana HGSS-a iz kojeg se razloga svake godine provode vježbe i napredne obuke kako bi što kvalitetnije zbrinuli unesrećene. Stanica godišnje odradi oko 20 dežurstava na planinarskim, biciklističkim i drugim aktivnostima u prirodi. U prosjeku na svakom drugom dežurstvu interveniramo pružajući prvu pomoć ozlijeđenima. Da znanje članova bude na visokoj razini pobrinuli su se naši liječnici i medicinski tehničari koji su nam pružili stručno predavanje i edukaciju u praktičnom dijelu – naglasio je Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a.

Foto: FB HGSS Požega

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88