Pomozite svojim prilozima školovanje malog Gabrijela

Autor: D.K.

Udruga Mladi za mlade iz Pleternice uključila se u akciju prikupljanja sredstava za svog sugrađanina Gabrijela Knapića kojoj je  cilj njegovo školovanje koje stoji svake godine  17,5 tisuća kuna. 

Prikupljanja traje već nekoliko dana putem društvenih mreža, a udruga Mladi za mlade organizira fizičko prikupljanje ispred Gradske kuće  u Pleternici. 

-Zahvaljujem na pomoći te vama i vašim obiteljima zaželim sretan Božić te puno privatnog i poslovnog uspjeha u 2021. godini – poručio je Tomislav Ećimović, predsjednik udruge Mladi za mlade.

Kontakti Gabrijelove majke su anitaknapic@gmail.com   mobitel 098/9090-240.

Uplate su moguće Udruga Mladi za mlade, Mile Budaka 24, 34310 Pleternica

HR6323860021115017337  Opis uplate: Za Gabrijela

-Ja sam Gabrijel Knapić i imam 5 godina. Rođenjem sam na svijet poveo sa sobom doživotnog prijatelja Sindrom Down. Iako me čini posebnim i mama kaže da je s nama dobila najljepše iskustvo života i tako postala potpuna, zna nam biti teško. No, kako ona kaže taj nas prijatelj uči raspoznavati ono što nam je uistinu u životu potrebno. Uči nas strpljivosti i bezuvjetnoj ljubavi.  Kao mala beba imali smo puno poteškoća , no mama je ulagala sve svoje napore i uz Božju pomoć, a unatoč mnogim nepovoljnim dijagnozama, postigli smo da ja i moj prijatelj prohodamo, da jedemo sami, da se sami nastojimo obući i prilagodimo životu u svijetu.

Krenuli smo u vrtić i imamo prijatelje. Mama je puno radila s nama. Sama je za nas pravila materijale, slikovnice i radne listove kako bismo učilil i bili spremni za školu, ali to nam nije dovoljno!

No, mom prijatelju i meni pružila se prilika za stručni i adekvatni napredak – Hureka Snažan start, program rane edukacije, predškolski i školski program uz kontinuiranu podršku stručnog tima , suvremenih tiskanih materijala, terapijskih i edukativnih igračaka te softvera, koji bi nam pomogli da artikulirano izgovaramo riječi i krenemo u školu.

Za to su nam potrebna izdašna sredstva, koja nam naša obitelj trenutno nije u mogućnosti sama priskrbiti . Stoga i Vi možetebiti naši prijatelji i pomoći nam da imamo snažan i uspješan životni start.

Hvala vam od srca na tome, jer svaka kuna se računa, a nama je potrebno prikupiti ih puno! – poručio je mali Gabrijel Knapić.

“Snažan start” je program ranog učenja za djecu sa intelektualnim teškoćama na kojem se radi i             koji se razvijao proteklih pet godina. Smjernice za razvoj programa preuzete su iz primjera dobre prakse i usklađene sa znanstvenim dostignućima na području neuroznanosti.

Materijali su ciljano kreirani i prilagođeni djeci s intelektualnim teškoćama  po preporukama Instituta za ljudske potencijale u Philadelphiji,Glenna Domana , učenjima Heguru metode iz Singapura i Makoto Shicida metode iz Japana. U “Snažnom startu” djeca su individualno i timski praćena od strane odgajatelja, logopeda i edukacijskog rehabilitatora, te se roditeljima pruža kontinuirana poduka i savjetovanje.

Podršku programu pružilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja , Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,brojne udruge koje se bave pitanjem djece s teškoćama, te brojni mediji.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek