Pomoćnik načelnika požeške policije verbalno napao novinara i zabranio mu fotografiranje prometne nesreće

Autor: D.K.

POŽEGA – Dok je novinar pozega.eu portala iz dvorišta jedne obiteljske kuće fotografirao prometnu nesreću koja se dogodila kod Novih Bankovaca, danas 18.kolovoza oko 12 sati, prišao mu je pomoćnik načelnika požeške policijske postaje Stjepan Kolesarić. Verbalno je napao novinara i povišenim tonom mu govorio da ne smije fotografirati prometnu nesreću i policijske službenike koji obavljaju očevid. Novinar ga je upitao zašto ne smije fotografirati nakon čega je pomoćnik načelnika još povišenijim tonom ponavljao da ne smije i gotovo, te je krenuo prema njemu. Koje su mu bile namjere….pretpostavka je zastrašivanje.

Može se reći da se kroz razgovor pomoćnik načelnika Stjepan Kolesarić neprimjereno ponašao kao policijski službenik, puno toga je dobacivao novinaru vrijeđajući ga i spominjući mu privatne stvari što je svakako još neprimjerenije.

Novinar je izrazio nezadovoljstvo ponašanjem pomoćnika načelnika Stjepana Kolesarića koji je u jednom trenutku od novinara zatražio osobnu iskaznicu na što mu je novinar odgovorio da mu je u vozilu. Nakon toga je policijski službenik odustao od namjere uvida u traženi dokument, iz njemu poznatih razloga.

Pomoćnik načelnika Stjepan Kolesarić jako dobro poznaje novinara pa se postavlja pitanje zašto je uopće tražio osobnu iskaznicu. Možemo pretpostaviti samo da bi provocirao.

Na postupanje pomoćnika načelnika Stjepana Kolesarića novinar je rekao da će se žaliti njegovim nadležnima i Ravnateljstvu na što je on rekao samo se ti žali i naredio jednom policijskom službeniku da ga odvede do njegovog vozila.

Mogu li se tako ponašati policijski službenici, odnosno rukovoditelji ostavljamo da svatko procijeni sam, a na nadležnima je da utvrde o čemu se sve točno radilo.

Više iz kategorije