Pomoćnici u nastavi za učenike dvije srednje i 11 osnovnih škola

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Kroz projekt “Obrazujmo se zajedno II” kojemu je nositelj Požeško-slavonska županija, a partneri Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, te dvije srednje i jedanaest osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije osiguran je 41 pomoćnik u nastavi u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Županija.

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 1,7 milijuna kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva EU, odnosno Europskog socijalnog fonda iznose 95 posto toga iznosa.

Predstavili su ga požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinad Troha.

-Ovime će biti omogućen rad pomoćnika u nastavi za 65 djece na razini Požeško – slavonske županije, svi će dobiti osobu koja će se brinuti za njih kako bi njihovo školovanje bilo što učinkovitije, bolje i jednostavnije. Drago mi je da će upravo ti učenici dobiti najbolje i najsposobnije ljude koji će im biti neposredna profesionalna potpora – istaknuo je župan Alojz Tomašević.

Cilj projekta “Obrazujmo se zajedno II” je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama na području Požeško-slavonske županije kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

-Zapošljava se 41 pomoćnik u nastavi, koji će pružati pomoć učenicima u uključenim školama, oni će imati ugovor o radu na određeno vrijeme od 9 mjeseci tj. u okviru ove školske godine – rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: