Pomoć grada Požege obiteljima slabijeg imovinskog stanja u kupovini školskih udžbenika

Autor: D.K.

POŽEGA – Grad Požega ovu školsku godinu učenicima osnovnih škola koji su iz obitelji koje primaju zajamčene minimalne naknade osigurava 50% financijskih sredstava za nabavku školskih udžbenika. Centar za socijalnu skrb Požega dostavio je gradu Požegi popis onih obitelji sa djecom koja mogu na to ostvariti pravo, a radi se o 41 učeniku.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović

– Ove smo godine donijeli odluku da na osnovu pokazatelja Centra za socijalnu skrb grad osigura sredstva za učenike osnovnih škola iz 24 obitelji koje primaju minimalnu zajamčenu naknadu. Ministarstvo je sufinanciralo 50% iznosa za udžbenike dok će grad Požega olakšati obiteljima s dugim dijelom. Na taj smo način uspjeli pomoći vašim obiteljima i olakšati potrebe vaših učenika. Za to je grad ukupno izdvojio 17.600 kuna – istakao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović prigodom uručivanja sredstva za nabavku udžbenika socijalno ugroženim obiteljima.

Gradonačelnik Neferović najavio je da će se takva sredstva osigurati i za narednu školsku godinu kako bi se obiteljima slabijeg imovinskog stanja pomoglo u sufinanciranju nabavke udžbenika.

Više iz kategorije