Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima 123. brigade u Požegi povodom Dana neovisnosti /FOTOGALERIJA/

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske u Požegi su kod spomen obilježja poginulim braniteljima 123. brigade položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, predstavnici grada Požege predvođeni gradonačelnikom Darkom Puljašićem, Požeško-slavonske županije, predvođeni zamjenikom požeško-slavonskog župana Vedranom Neferovićem, požeško-slavonskog HDZ-a na čelu s predsjednikom prof.dr.sc. Željkom Glavićem, općine Kaptol predvđeni načelnikom Milom Pavičićem, Hrvatske vojske, policije, Ureda državne uprave i dr.

Dan neovisnosti obilježava se 8. listopada u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Na današnji dan budimo zahvalni i ponosni, poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

-Ovo je još jedan veliki i bitan datum u povijesti Republike Hrvatske. Dan kada je Hrvatska postala konačno samostalna država, neovisna u svim državnopravnim segmentima kako to i treba biti. Drago mi je da su ovdje s nama hrvatski branitelji, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata ali i sav društveni život grada i županije. Pozivam sve da ne zaboravljamo važne datume u bliskoj hrvatskoj povijesti koja je obilježena s puno žrtava časnih ljudi koji su dali život za ovu Domovinu. Pozivam sve – stavite hrvatsku zastavu na svoj dom na ovaj dan, nemojmo se stidjeti zastave za koju su mnogi život dali – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Molitveni zaziv i blagoslov uputio je vlč. Matej Filipović, katedralni župni vikar.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=263504]

0 Comment