Položen kamen temeljac za novu zgradu hitne medicine

Autor: BST

Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Požeško slavonske županije gradit će se uz Opću županijsku bolnice, gdje je danas svečano položen kamen temeljac. Na prostoru starog parkirališta novi objekt od 550 četvornih metara tlocrta bit će izgrađen do 31. listopada ove godine u svojoj prvoj roh-bau fazi, a potom slijedi unutarnje uređivanje i opremanje. Okvirni sporazum predviđen je u vrijednosti više od 14 milijuna kuna za razdoblje od dvije godine, a u prvoj fazi vrijednost radova je nemalo četiri milijuna kuna, što će Zavod za hitnu medicinu financirati vlastitim sredstvima ostvarenim prošlih godina. U daljjem financiranju očekuje se pomoć s državne razine.
Zavod za hitnu medicinu trenutačno je smješten u središtu grada, što bitno smanjuje mogućnost bržeg izlaska na intervencije. Izgradnjom nove zgrade uz Opću županijsku bolnicu to više neće biti problem.

„Bit ćemo efikasniji i skratiti vrijeme potrebno za prijevoz hitnog pacijenta i samim time podići ćemo kvalitetu zdravstvene zaštite. Ovim projektom će hitna služba biti dostupnija građanima, brža i kvalitetnija, funkcionalna integracija sa zdravstvenim ustanovama bit će podignuta na višu razinu“ rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić, zahvalivši se na dosadašnjoj pomoći u pripremi investicije županici Antoniji Jozić i ravnateljici Državnog zavoda za hitnu medicinu Maji Grba Bujević, te Ministarstvu zdravstva i državnom tajniku Željku Plazoniću.

„Nije jednostavno u današnje doba štedjeti da si ostavljaš nešto sredstava da bi mogao ovakav projekt izvesti.“, istaknula je Maja Grba Bujević, i dodala da se ovakvi projekti podržavaju. „Već deset godina ulažu se znatna sredstava u razvoj hitne medicine, Ovaj zavod postao primjer dobre prakse, ne samo upravljanja, nego i rada. Prateći rezultate Zavoda za hitnu medicine Požeško-slavonske županije ne mogu ne biti jako zadovoljna, zato što napreduju iz dana u dan, provode edukacijske programe, zato što ljudi imaju sve bolje uvjete, a ova zgrada koju ćemo danas započeti graditi, bit će kao šlag na torti.“, rekla je Grba Bujević. Na dosadašnjoj potpori projektu zahvalila je županica Antonija Jouzić, a čestitkama za postignuto uz najavu daljnje potpore pridružio se i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić.
U prizemlju su predviđene garaže za radna vozila, zatim dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu. Uz prostorije za uprave, veći dio prve etaže predviđen je za edukacijski prostor i dvoranu, gdje će se moći educirati vlastiti kadrovi iz područja hitne medicine, ali i osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći, kao što su škole, privatne tvrtke, polaznici auto škola, vatrogasci i drugi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88