Poljoprivrednike Požeštine educiraju stručnjaci iz Lipičke razvojne agencije

Autor: D.K.

POŽEGA – Djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije Lire, Darian Husko i Goran Pušćenik održali su za poljoprivrednike i poduzetnike s područja Požeštine, za sad, ukupno dvije od četiri edukacijske radionice u okviru projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Požega  “Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja” u kojem su partneri Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Požega.

Nakon druge održane radionice koja je jučer održana u prostorima HGK u Požegi sljedeća će se održati 16. srpnja na istom mjestu. Iste radionice u okviru spomenutog projekta održavaju se za poljoprivrednike s područja Grada Lipika, a na radionicama se radi priprema  poljoprivrednika za Mjeru 4. “Ulaganje u fizičku imovinu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Na temelju konkretnih primjera prolazi se proces pripreme cjelokupne dokumentacije.

-Sljedeći natječaj iz Mjere 4 očekuje se u rujnu i mišljenja smo da je sad pravo vrijeme da svi koji su zainteresirani i koji se mogu kandidirati u okviru ove mjere, ako žele tome ozbiljno pristupiti da počnu u dogovoru s nama razmišljati o pripremi dokumentacije – rekao nam je Darian Husko, voditelj Razvojnog odjela “Lire”.

Više iz kategorije