Poljoprivrednici iz Požeške kotline i članovi Udruge orača županije donirali stočnu hranu za potresom pogođena područja

Autor: Jelenko Topić

Do sada je zaprimljeno više od tisuću tona stočne hrane u skladišta u Petrinji i Glini, pri čemu je poljoprivrednicima u potrebi distribuirano više od 868 tona kroz više od 3,5 tisuće pojedinačnih donacija. Hranu za stoku ukupno je doniralo 69 donatora iz svih krajeva Hrvatske, mnogo njih opetovano putem više donacija. Ministarstvo poljoprivrede pokreće nabavu dodatnih 621 tonu stočne hrane u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, temeljem čega će se osigurati hranidba stoke na potresom pogođenom području u mjesec dana. 

Među donatorima ove stočne hrane su članovi Udruge orača Požeško-slavonske županije, te skupina koja se nazvala Poljoprivrednici Brestovac među kojima je i nekolicina njih i s drugih područja Požeške kotline.

Impresivne količine donirane stočne hrane pokazuju solidarnost i velikodušnost brojnih donatora kojima želim od srca zahvaliti – bili su od neizmjerne pomoći poljoprivrednicima na pogođenom području kad im je bilo najteže – naglasila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodajući nastojanja za osiguranje potrebnih preduvjeta kako proizvodnja na Banovini ne bi stala, a osim hrane za stoku omogućeni su premještaj i smještaj za 306 grla stoke, te su posredovali u prodaji 234 grla po poštenim tržišnim cijenama. Također, na snazi su mjere besplatnog cijepljenja i liječenja životinja na pogođenom području, te veterinarskih usluga.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88