Poljoprivrednici članovi Ledine najavljuju stručna predavanje i izlete, testiranje prskalica i pomlađivanje svojih redova /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga poljoprivrednika Požeško-slavonske županije Ledina, kojoj je sjedište u Jakšiću, a okuplja oko 70 članova, na izvještajnoj godišnjoj skupštini prihvatila je izvješća o radu u prošloj godini te donijela plan rada za ovu godinu. Osnovana je 2011. godine, a zbog ograničenja okupljanja dio aktivnosti u prošloj godini je izostao.

-Organizirali smo testiranje prskalica izravno u dvorištima zbog epidemioloških mjera, a štete od elementarne nepogode 25. lipnja na poljima članova dijelom su pokrivene jer su isplaćene naknade za neosigurane površine – istakao je u izvješću predsjednik Ledine Mario Glavaš dodajući da im Općina Jakšić svake godine daje potporu. Udruga će sufinancirati testiranje prskalica svojim članovima koje na području Požeško-slavonske županije provode stručnjaci Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka čiji je profesor Đuro Banaj, rođeni Jakšićanin, nazočio skupu.

-Pozivam vas da testirate prskalice, a osigurane su subvencije koje daju općine Jakšić, Čaglin i Brestovac, te gradovi Pleternica i Kutjevo – kazao je Banaj.

Stručna predavanja ove zime su započela, a tajnik Ledine Petar Kučinić dodaje da će time nastaviti, dok nadalje planiraju odlazak na sajmove u Novi Sad, Italiju i druge, zatim jačati suradnju sa stručnjacima u oblasti sjemenarstva i zaštite bilja, osposobljavati članove za upotrebu herbicida, pomlađivati Udrugu primanjem mladih poljoprivrednika, te surađivati sa srodnim udrugama i institucijama.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88