Politika im sve dala, a sad se stide iste te opcije i okreću glavu od foto objektiva novinara

Autor: DK

POŽEGA – Mnogo je primjera kako su neki političari i političarke iskoristile naklonost određene političke opcije koja im je osigurala reprezentativno radno mjesto, a nekima niti to nije bilo dovoljno pa su doslovce šetali s jednog radnog mjesta na drugo jer su tražili ono sigurnije i bolje plaćeno. Takvim osobama nisu bila dovoljna radna mjesta i dobra redovita primanja pa su čak tražili  da budu u upravnim vijećima što je također donosilo financijska primanja i razne druge pogodnosti.

Baš takvi pojedinci u određenim trenucima okrenuli su leđa onoj politici koja im je sve dala. Izbjegavali su slikanja sa svojim kolegama, prisustvovanju tiskovnim konferencijama, a sve iz razloga jer su kalkulirali i pitali se što će biti sutra i koja će politička opcija biti pobjednik na predstojećim parlamentarnim izborima, a ubrzo i na lokalnim.

Kod takvih se osoba javljaju razne dvojbe dolaziti ili ne dolaziti na stranačke skupove, biti ili nebiti lojalan politici koja ti je sve dala, javno se pokazivati ili ne na raznim političkim tribinama i sl.

Kada se takve osobe odluče doći na politički skup onda vješto pokušavaju izbjeći foto objektive novinara koji žele objaviti tko je sve bio na nekom određenom političkom skupu. Baš smo takav primjer zabilježili na jednoj političkoj javnoj tribini ovih dana na kojoj je uporno okretanjem glave jedna “dama” pokušala izbjeći fotografiranje kako joj se ne bi moglo spočitati da je bila nazočna na određenom mjestu. Tome mogu biti dva razloga, onaj politički ili pak iz razloga jer je vrijeme održavanja tribine bilo za vrijeme njenog radnog vremena kada nije smjela izbivati s posla što ćemo na neki način svakako pokušati doznati i sve službeno zatražiti.

U svakom slučaju, izbjegavati fotografiranje nije kulturno niti primjereno posebice ako se netko nalazi na javnom mjestu i ako je došao dobrovoljno na javni skup. Može se stvoriti dojam da je dotičnoj osobi, u ovom slučaju “dami”, nelagodno. Koji bi mogao biti stvarni razlog tome lako se može zaključiti, a da li će takve osobe imati i dalje zaštitu politike kojoj su okrenuli leđa, nadamo se da ne, kao niti da će se takve osobe moći prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji i uživati blagodati koje su do sada uživale.

 

Komentiraj: