Politički potrošeni kadrovi, nakon šetanja iz stranke u stranku, traže potporu MOST-a za izbore u Požeštini: Hoće li MOST nasjesti?

Autor: D.K.

POŽEGA – Bliže nam se lokalni izbori, a još uvijek nisu poznati svi kandidati u Požeštini koji će se upustiti u političku utrku za gradonačelnička i načelnička mjesta. Jedino su poznata imena HDZ-ovih kandidata, no ne i njihovih zamjenika jer se dosta uzburkala voda zbog (ne)koaliranja sa HSS-om što poprima ozbiljniju političku konotaciju. Očekuje se da bi se sve to trebalo riješiti upravo ovih dana, do kraja ovog tjedna.

Možda pomalo nerazumljivo SDP još uvijek ne izlazi sa svojim kandidatima. Sigurno imaju svoje dobre razloge za to i njihova bi imena trebala veoma brzo biti poznata javnosti.

Što se tiče MOST-a tu je vrlo zanimljiva situacija. Sve su prisutniji njihovi čelnici u Požeštini koji dogovaraju, pregovaraju i razgovaraju sa nekim poznatim osobama iz lokalnog političkog života. Doznajemo da će se MOST odlučiti za podupiranje kandidata koji će se pojaviti sa nezavisnim listama. Iako se neka imena pokušavaju još uvijek zadržati u tajnosti, ona su nama jako dobro poznata. Kad već oni sami nisu još javno istupili nećemo ni mi za sada iznositi ta imena, ali si uzimamo za pravo malo to prokomentirati.

Većina kandidata koje će poduprijeti MOST mogla bi polučiti dobre rezultate u nekim jedinicama lokalnih samouprava. Ostajemo začuđeni da se neki planiraju kandidirati i traže potporu MOST-a unatoč svojoj (ne)slavnoj političkoj prošlosti iz vremena dok su obnašali određene funkcije, prvenstveno misleći u izvršnoj vlasti. Neki su šetali iz stranke u stranku i tražili svoje mjesto pod suncem, a sada kad više nemaju na koga se osloniti dobar je onda i MOST. Vlast je možda slatka, ali bi mogla postati i gorka onima koji nemaju dovoljnu mjeru da sve dobro odvažu i to na onoj apotekarskoj vagi.

Ovih ćemo dana pokušati razgovarati s onima koji su možda i izvjesni kandidati koje će poduprijeti MOST i od njih doznati njihove motive za ponovnu kandidaturu, ali ih i pitati o konkretnim stvarima vezanima za vrijeme dok su bile na istaknutim političkim funkcijama. Javnost i građani moraju znati i sve ono još uvijek nepoznato bez obzira o kojem se imenu i prezimenu radi.

/Foto: dnevnik.hr/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek