Politička elita u Požegi: Premijer, ministri, državni tajnici….ipak nas nisu zaboravili? /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Najviši politički vrh danas je u Požegi. Uz premijera Andreja Plenkovića u našem gradu danas borave ministri, državni tajnici, gradonačelnici grada Zagreba i Požege, predsjednik Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru, predstavnici Ureda predsjednice RH, Udruge gradova te župani iz svih županija.

To je drugi sastanak u tom sastavu kojem predsjeda premijer Plenković s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Prvi sastanak u tom sastavu održan je 19. prosinca 2016. godine u Banskim dvorima. Nastojanje je da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja i takvi sastanci dva puta godišnje, u mjesecu lipnju i prosincu.

U ulozi domaćina sve nazočne je pozdravio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako se nakon ovog sastanka očekuju i konkretne mjere te promišljanja kako i na koji način poboljšati standard življenja u Slavoniji.

-Uvjeren sam da će ovaj današnji radni sastanak ali i vaš boravak u našem gradu ostati u jednoj predivnoj uspomeni te da ćemo u ovoj prigodi razmijeniti prijedloge i mišljenja, a samim time i dati odgovore na sva ona otvorena pitanja – rekao je župan Tomašević.

Premijer Andrej Plenković zahvalio se na riječima dobrodošlice i pozdravio sve nazočne te naglasio kako aktualna Vlada i svi ministri jako dobro poznaju sve potrebe u županijama.

U nastavku se premijer Plenković osvrnuo na nekoliko zaključaka koji su doneseni na prvom sastanku u tom sastavu koji je održan u prosincu prošle godine dok se predsjednik Zajednice županija Gordan Pauk osvrnuo na potrebu da se zemlja decentralizira funkcionalno i organizacijski.

Na sastanku je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstavila Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020. godine, dok je ministar financija Zdravko Marić govorio o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave.

Više iz kategorije