Policijski službenici u Vincelovskom vikendu neće gledati kroz prste pijanim vozačima: „Pijani vozač ne dovodi u opasnost samo sebe već i ostale sudionike u prometu“

Autor: D.K.

Najavu policijske preventivno-represivne akcije tijekom nadolazećeg Vincelovskog vikenda najavili su u Kutjevu predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske, glasnogovornica Nikolina Janković i Gora Matijević, policijski službenik za preventivu kojima su svoju potporu dalii gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i predstavnica Udruge vinara i vinogradara Kutjevo Ivana Vasilj.

U uvodu tiskovne konferencije, Goran Matijević policijski službenik za preventivu preventivne aktivnosti uspješno provode duži niz godina uz potporu gradskih vlasti grada Kutjeva i članova Udruge kutjevačkih vinara.

Glasnogovornica Janković je naglasila kako se tijekom predstojećeg vikenda očekuju proslave „Vincelova“ koje su povezane s konzumacijom alkoholnih pića te da se može očekivati da će određeni broj vozača nakon što su konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima.

-Policijski službenici naše Policijske uprave tijekom nadolazećeg vikenda provoditi će pojačane mjere u prometu usmjerene na tzv. „četiri ubojice“ u prometu, odnosno alkohol, pojas, brzinu i mobitel kao i ne višestruke počinitelje prometnih prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere, dok će se u noći sa subote na nedjelju 21./22. siječnja provoditi preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu – istakla je glasnogovornica Janković osvrćući se na 2022. godinu za koju je iznijela statističke podatke vezane za prekršaje upravljanja vozilom koji su utvrđeni i procesuirani.

-Što se tiče naše Policijske uprave, tijekom protekle 2022. godine procesuirano je ukupno 700 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je od ukupnog broja prometnih nesreća, 540, njih 109 su skrivili vozači pod utjecajem alkohola i u tim prometnim nesrećama je stradalo 46 osoba, 21 teško ozlijeđena i 25 lakše – dodala je Nikolina Janković upućujući apel vozačima koji su konzumirali alkohol.

-Savjetujemo da pod utjecajem alkohola ne sjedaju za volan, da koriste usluge javnog prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije, Ako ste u društvu unaprijed se dogovore tko će ostati trijezan i voziti natrag ili zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati – nastavlja glasnogovornica Janković dodajući da se posebno paze oni koji su više popili jer će alkohola imati u krvi i slijedeće jutro unatoč osjećaju trijeznosti te da takve osobe ne trebaju sjedati za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.

Glasnogovornica Janković je pozvala sve vozače da u noćima povećanog rizika, vikenda, voze sporije i opreznije bez obzira jesu li popili ili ne i da ne dopuste da budu crna statistička brojka i da pijani vozač ne dovodi u opasnost samo sebe već i ostale sudionike u prometu.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir je pozvao sve da dođu na proslavu Vincelova na kojoj će manifestaciji biti  bogata gastronomska ponuda uz zabavno-glazbeni program sugerirajući na pridržavanje zakonskih propisa prilikom vožnje automobila.

Nakon tiskovne konferencije policijski službenici su izvršili nekoliko nadzora nad vozačima i alkotestirali ih kod kojih nisu utvrdili koncentraciju alkohola za što je vozačima uručena pohvalnica.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek