Policijski punktovi blokada na granici Požeške županije sa susjednima – bez propusnice nema prolaza

Autor: D.K.

Od ponoći su na snazi nove mjere Stožera Civilne zaštite naše zemlje kojima je zabranjeno kretanje građana izvan županijskih granica izuzevši zbog neophodne potrebe. Za taj prolaz potrebne su posebne propusnice koje izdaju stožeri Civilne zaštite u županijama, no ograničenja su velika tako da je  do sada ogroman dio zahtjeva za izdavanjem tih propusnica odbijen.

Policija ima postavljene kontrolne punktove na najznačajnijim prometnim pravcima prema susjednim županijama, pogotovo na državnim cestama, te na njima regulira kretanje osoba i vozila. Sigurno je da će biti pojedinaca koji će to namjeravati izbjeći zabranu i pokušati prijeći županijsku granicu nekim sporednim ili lokalnim cestama, pogotovo makadamskim, no policija će i to nastojati pokriti. Primjerice poznato je da ova županija sa susjednom Brodsko-posavskom ima desetak cestovnih pravaca koji ih povezuju pa će neodgovorni pojedinci pokušati ići tim putevima.

Odluka je restriktivna i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva – poručili su iz stožera civilne zaštite. Ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, policija će ga vratiti i zabraniti napuštanje županije.

Oni su poslodavcima preporučili da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav. Prema našim spoznajama više poduzeća iz požeškog kraja to će i učiniti jer je to planirano i prije donošenja ovih mjera. Taj tzv. zimski godišnji odmor koji traje najčešće od Badnjaka pa do zaključno iza Sveta tri Kralja, oni su koristili i prethodnih godina, a ove godine se taj odmor uglavnom poklapa sa vremenskim rokom ovih mjera.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek