Policija i carinici „okupirali“ požeški Sajam automobila

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Dvadesetak pripadnika Policijske uprave Požeško-slavonske među kojima je bilo i inspektora različitih specijalnosti, te službenika Carinske uprave ove su nedjelje neočekivano došli na poznati požeški Sajam automobila i tzv. „Buvljak“ smještene na kraju ulice Vilima Justa, točnije na asfaltiranim prostorima za parkiranje vozila Stanice za tehnički pregled Herz. Kako smo saznali riječ je o koordiniranoj akciji policije i carinika na suzbijanju nelegalnih djelatnosti, korištenja  goriva u motornim vozilima i drugom.

Dolaskom na tu lokaciju sa više vozila policija je blokirala ulaze i izlaze na  sajmu, provjeravala identitet osoba koje su se tamo zatekle, te kontrolirala prodaju različite korištene robe na „Buvljaku“, a iz vozila su uzimali uzorke goriva radi kontrole. Bilo je vidljivo da su na mjestu sajma sačinili nekoliko zapisnika nakon kojih će vjerojatno uslijediti prekršajne ili kaznene prijave. Sve to izazvalo je uznemirenost kod više desetaka posjetitelja sajma među kojima ima mnogo onih koji tu dolaze bez namjera da nešto kupe, već jednostavno razgledaju što je ponuđeno, te sa društvom i prijateljima popiju kavicu ili osvježavajuće piće  u tamošnjem kafiću.

Slične akcije policija je tu provodila prošle godine nakon kojih je značajno smanjen prostor za izlaganje vozila i prodaju rabljenih predmeta uključujući i odjeću, a poznato je da su tada uslijedile brojne prijave zbog nelegalne trgovine i poslovnih aktivnosti, te su pojedincima izrečene novčane kazne i zabrana rada.

Ranije se spominjalo da se na ovom „Buvljaku“ navodno  prodaje ukradena roba i to sa područja Slavonskog Broda, te da se na tamošnjem sličnom sajmu prodaje roba ukraden na požeškom području. Potvrde tomu nema.

Po primitku informacije iz PU Požeško-slavonske o provođenju ove akcije, detaljnije ćemo o njoj izvijestiti javnost.

Foto: Marko Krstanović

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: