Polaznici Odjela tambure požeške Glazbene škole Lana Čevapović, Antea Glavaš i Nikola Vilus osvojili niz nagrada, te najveću Oskar znanja!

Autor: Jelenko Topić

Kroz 20 godina postojanja Odjela tambure Glazbena škola Požega iznjedrila je brojne vrhunske glazbenike na nacionalnom instrumentu, a školska godina koja je upravo završila donijela je brojne nagrade polaznicima tog odjela uključujući i tri Oskara znanja!

blank

-Dugi niz godina dokazujemo da smo centar izvrsnosti sa tamburama, a ove godine naši učenici su na različitim natjecanjima osvojili čak 35 nagrada što je rezultat truda i zalaganja nastavnika i učenika, rada na dodatnim satima, te suradnje s roditeljima – ističe nam ponosno prof. Saša Botički, pročelnik Odjela tambure Glazbene škole Požega najavljujući da će taj jubilej obilježiti iduće školske godine nizom projekata i koncerata s ciljem da se još više podiže kvaliteta rada uključujući i odjele Kutjevo i Pleternica koji djeluju jedno desetljeće.

Sada Odjel tambure ukupno polazi 70 učenika, a zapaženo je da tu školovanje upisuju djeca iz drugih dijelova Slavonije zbog dobrih rezultata i uvjeta rada.

blank

Jakšićanka Lana Čevapović završila je drugi razred osnovne glazbene škole, svira brač u klasi nastavnika Antuna Adžića, u veljači je na 59. Regionalnom natjecanje osvojila prvu nagradu, zatim u ožujku na Međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici prvu nagradu i zlatnu medalju, te na 59. Državno natjecanje prvu nagradu s najvećim brojem bodova što je Oskar znanja.

blank

-Volim glazbu, vježbam sviranje svakodnevno, upoznala sam dosta prijatelja, te ću se nastaviti školovati u glazbenom smjeru – kaže nam Lana.

blank

Antea Glavaš iz Požege ove jeseni će u sedmi razred osnovne glazbene škole na bisernici, a nastavnik joj je Valentin Petranović. Na Regionalnom natjecanju osvojila je također prvu nagradu, potom u Subotici na Međunarodnom natjecanju drugu, na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus  u Križevcima prvu nagradu s najvećim brojem bodova, te na Državnom natjecanju prvu nagradu s najvećim brojem bodova, a to je također Oskar znanja.

blank

-Lijepo je druženje s vršnjacima uz sviranje, vježbam često i do dva sata dnevno, a ponekad zasviram i nešto izvan školskog programa za svoju rodbinu i prijatelje – kaže Antea Glavaš.

blank

Nikola Vilus je najstariji među njima, završio je drugi razred srednje glazbene škole na instrumentu brač, a nastavnik je Dominik Škrabal. 59. Regionalno natjecanje donijelo mu je prvu nagradu, 7. Međunarodno natjecanje tamburaša u Subotici također prvu nagradu s najvećim brojem bodova – zlatnu medalju, te još prvu nagradu s najvećim brojem bodova u folklornoj kategoriji, zatim Međunarodno natjecanje Sonus u Križevcima ponovo prvu nagradu s najvećim brojem bodova, a 59. Državno natjecanje prvu nagrada s najvećim brojem bodova tj. Oskar znanja.

blank

-Utisci s natjecanja su lijepi, kao i susreti, te druženja sa učenicima iz drugih škola i krajeva – ističe Nikola Vilus, koji svira tamburu orkestru Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega.

Komentiraj:

blank