Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i euharistijskim slavljem obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

blankPOŽEGA -Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade kod spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske vitezove u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali za neovisnu i slobodnu Hrvatsku.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem, grada Požege, predvođeno gradonačelnikom Darkom Puljašićem, te predstavnici vojske, policije, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, požeški i požeško-slavonski HDZ i dr.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Kata Ronko, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

blank

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

-Pozdravljam vas na dan najsjajnije pobjede u hrvatskoj mlađoj povijesti, dan kada smo pokazali da možemo vratiti svoju domovinu u one okvire koji joj pripadaju, dan kojim smo otvorili vrata mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja i kada su Hrvati pokazali koliko imaju srce. Mi koji imamo čast uživati u blagodatima naše slobodne domovine, imamo i obavezu prema poginulim braniteljima. Kada nas gledaju s visina, da ih ne bude sram, da znaju kako je ovo tek početak.Imamo obavezu prema roditeljima, prema njihovim obiteljima nastaviti graditi Hrvatsku kakvu su oni sami željeli. Na nama je da bude lijepa, slobodna, razvijena te da svi građani, posebice naša djeca shvate i ne zaborave što su ti hrvatski sokolovi napravili za Hrvatsku – rekao je gradonačelnik Puljašić.

blank

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Nazočnima se obratio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je u uvodu rekao kako vrijeme više odmiče da više počinjemo shvaćati veličinu djela koje je učinjeno prije 22 godine.

-Kada je domovina Hrvatska ponovo morala dokazivati sebe i pokazala kako postoji realnost na ovom prostoru. Realnost jednog naroda, a to su Hrvati, realnost domovine, a to je Hrvatska i snaga hrvatske vojske i policije koja je tu realnost stavila na kartu svijeta. I 26 godina od početka Domovinskog rata još uvijek su rane svježe, još uvijek bole, još uvijek nema prijatelja i suboraca, još uvijek mnoge od njih moramo tražiti kako bi njihove kosti imale svoj mir. Zato je nemjerljiva važnost i veličina ovakvih bitaka, a Oluja je operacija i bitka svih bitaka koja je dobivena snagom hrvatskog čovjeka i voljom hrvatskog naroda. Hrvatska je bila, jest i bit će za budućnost – naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajući da veliko značenje ima i jučerašnji dan kada je Vlada RH u Kninu potpisala i proglasila Zakon o hrvatskim braniteljima koji je ispravio niz do sada učinjenih nepravdi prema toj populaciji.

Nakon polaganja vijenaca služeno je svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Terezije Avilske kojeg je predvodio požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića