Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja /FOTO/

Autor: D.K.

Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici vojske i policije.

U ime Grada Požege vijenac su položili gradonačelnik dr. sc Željko Glavić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić.

Vijenac je u ime Požeško-slavonske županije položio zamjenik županice Ferdinand Troha i županijskim vijećnicima.

Dužno poštovanje uz polaganje vijenca i paljenje svijeća odali su i predstavnici općina i gradova s područja županije, te predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i požeško-slavonskog SDP-a.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije