Polaganje kamena temeljca za izgradnju nove tržnice u Pleternici – 25.lipnja 2020. godine u 10,30 sati: „Novo gradilište za poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku“

Autor: DK
blank

Stvoreni su svi preduvjeti za još jednu višemilijunsku investicija na području grada Pleternice, projekt vrijedan devet milijuna kuna. Financijska sredstva su osigurana, ishodovana je sva potrebita dokumentacija, ugovor s izvođačem radova je potpisan….početak izgradnje nove tržnice može početi.

U četvrtak će 25.lipnja 2020. godine u 10,30 sati biti položen kamen temeljac za izgradnju nove tržnice kojoj se s razlogom najviše raduju poljoprivrednici koji će imati svoje mjesto za prodaju vlastitih domaćih proizvoda. Prostor nove tržnice moći će koristiti i drugi proizvođači čime će ponuda biti što kvalitetnija na jednom mjestu.

-Iza nas su tri godine mandata u kojem smo “vozili šestom brzinom” ostvarujući davno željene projekte na području Pleternice i svih naših naselja. Dogradili smo dječji vrtić, gradimo srednju školu i e-inkubator, obnovili smo staru kino-dvoranu, izgradili Trg bećarca. Otkupljivali smo zemljište u Poduzetničkoj zoni i stavili ga u funkciju razvoja gospodarstva našeg kraja. Danas se u toj zoni grade dvije proizvodne hale, a nove dvije se najavljuju. Isplaćivali smo potpore poduzetnicima i obrtnicima, mladim obiteljima, djeci … a toliko toga je još ispred nas no ostavimo te informacije za vrijeme koje dolazi – ističe gradonačelnica Jozić dodajući kako je novo gradilište, gradilište za poljoprivrednike i plodove rada njihovih vrijednih ruku.

-Projektom smo predvidjeli prodaju u zatvorenom dijelu, vani na klupama te izravno iz vozila, a ono što stvara još jednu dodatnu vrijednost su parkirališna mjesta u samom centru grada – dodaje gradonačelnica Jozić.

Rok za dovršetak tržnice sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući separator, uređenje okoliša i rasvjetu je u proljeće 2021. godine.

-Svaki novi projekt veseli, a ovaj nam je prijeko potreban. Uz to što ćemo omogućiti poljoprivrednicima vrhunske uvjete i urediti stari prostor Pleterničkog komunalca povećat ćemo i broj parkirališnih mjesta jer je infrastruktura tržnice zamišljena da bude u službi svim stanovnicima – zaključuje Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića