Pokušavaju li političari novinarima zamazati oči pričajući kako je sve divno i krasno?!

POŽEGA – Uoči skorašnjih unutarstranačkih izbora za čelnu funkciju u požeško-slavonskom HDZ-u, najavljenih za 25.veljače, u radni posjet je u Požegu došao Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i aktualni predsjednik Sabora Republike Hrvatske.

Održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Požeško-slavonske županije koji su članovi povjerenstva Županijskog odbora HDZ-a kojemu je na čelu u ulozi povjerenika prof.dr.sc. Željko Glavić, imenovan na tu funkciju nakon raspuštanja  organizacije u listopadu prošle godine.

Na sastanku su bili nazočni i predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te predsjednici zajednica zasebnih organizacijskih cjelina unutar Županijskog HDZ-a.

Iako je prof.dr.sc. Željko Glavić već dobio jednoglasnu potporu da, kao jedini, bude kandidat za predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a u to se prema svemu sudeći došao uvjeriti i glavni tajnik stranke. Koliko god bilo naizgled sve super, divno i krasno, međuljudski odnosi unutar čelnika i članova u požeško-slavonskom HDZ-u nije baš bajna i sjajna. Međusobna nepovjerenja, prividna stranačka prijateljstva, borba na različitim poljima za sebe i svoje jako su dobro vidljivi, barem novinarima koji sve to prate izbliza. Bit će red o tome i početi pisati, odgovaralo to nekome ili ne jer hvalospjevi za javnost očito su samo farsa.

Dobro je poznato da glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, prema naputcima vrha stranke i njenog predsjednika Andreja Plenkovića, ništa više u požeško-slavonskom HDZ-u ne želi prepustiti slučaju. U ne tako davnom vremenu puno se toga neželjeno za stranku odvijalo tako da se sad pazi da ne bi došlo i do najmanje pogreške ili nečije samovolje.

Neki će povjerovati kako je glavni tajnik stranke u Požegu došao, kako je i sam rekao, u jedan od redovitih posjeta kao što ide i u ostale županije. Je li to baš tako ili je posjet Požegi iz svima dobro poznatog razloga, ostavljamo da svatko sebi protumači.

-Požega unatoč određenim poteškoćama ima posebnu važnost jer je HDZ u toj županiji u svim gradovima i općinama ostvario izvanredan rezultat na lokalnim izborima. Imali smo određenih poteškoća koje su dovele i do nekih radikalnih političkih poteza, a ovdje sam došao kako bih od svojih kolegica i kolega čuo kakva je trenutna situacija te kako bi ih podržao u daljnjim političkim koracima. Posebno su nam važni izbori za novog predsjednika županijske organizacije 25. veljače i odmah nakon toga, nakon desetak dana, izbori za novi županijski odbor HDZ-a – rekao je novinarima Gordan Jandroković dodajući kako je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji pobjednička i najjača stranka.

-Siguran sam da će HDZ i dalje ostati u toj poziciji. Budući da smo zadovoljni i radom povjerenstva i svih ovih ljudi koji su ovdje, siguran sam da će u takvom pozitivnom ozračju HDZ nastaviti s radom u ovoj županiji i dalje ostvarivati pobjedničke rezultate – zaključio je Jandroković.

Nije potrebno naglašavati da je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji pobjednička stranka. Tu poziciju treba sačuvati i zadržati, tako da o tome treba voditi itekako računa! Upravo će to biti jedan od prioritetnih zadaća budućem predsjedniku požeško-slavonskog HDZ-a prof. Željku Glaviću koji će morati konsolidirati stranačke redove.

-Nije se ništa posebno dogodilo s Hrvatskom demokratskom zajednicom u Požeško-slavonskoj županiji. To su pojedinačni slučajevi koji su se događali i vjerojatno će se i događati. HDZ je prevelika stranka da bi nešto bitnije utjecalo na djelovanje stranke. Naravno, nije nam drago što se to događalo, ali izašli smo iz toga i pripremamo se za stranačke izbore na županijskoj razini, za izbor predsjednika 25. veljače i za izbor novog županijskog odbora 5. ožujka. Nakon toga, konsolidirani s nešto izmijenjenim vodstvom, nastavit ćemo i dalje u pobjedničkom smjeru u kojem smo išli i do sada – naglasio je prof. Željko Glavić.

 

0 Comment