Pokušavaju li političari novinarima zamazati oči pričajući kako je sve divno i krasno?!

Autor: D.K.

POŽEGA – Uoči skorašnjih unutarstranačkih izbora za čelnu funkciju u požeško-slavonskom HDZ-u, najavljenih za 25.veljače, u radni posjet je u Požegu došao Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i aktualni predsjednik Sabora Republike Hrvatske.

Održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Požeško-slavonske županije koji su članovi povjerenstva Županijskog odbora HDZ-a kojemu je na čelu u ulozi povjerenika prof.dr.sc. Željko Glavić, imenovan na tu funkciju nakon raspuštanja  organizacije u listopadu prošle godine.

Na sastanku su bili nazočni i predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te predsjednici zajednica zasebnih organizacijskih cjelina unutar Županijskog HDZ-a.

Iako je prof.dr.sc. Željko Glavić već dobio jednoglasnu potporu da, kao jedini, bude kandidat za predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a u to se prema svemu sudeći došao uvjeriti i glavni tajnik stranke. Koliko god bilo naizgled sve super, divno i krasno, međuljudski odnosi unutar čelnika i članova u požeško-slavonskom HDZ-u nije baš bajna i sjajna. Međusobna nepovjerenja, prividna stranačka prijateljstva, borba na različitim poljima za sebe i svoje jako su dobro vidljivi, barem novinarima koji sve to prate izbliza. Bit će red o tome i početi pisati, odgovaralo to nekome ili ne jer hvalospjevi za javnost očito su samo farsa.

Dobro je poznato da glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, prema naputcima vrha stranke i njenog predsjednika Andreja Plenkovića, ništa više u požeško-slavonskom HDZ-u ne želi prepustiti slučaju. U ne tako davnom vremenu puno se toga neželjeno za stranku odvijalo tako da se sad pazi da ne bi došlo i do najmanje pogreške ili nečije samovolje.

Neki će povjerovati kako je glavni tajnik stranke u Požegu došao, kako je i sam rekao, u jedan od redovitih posjeta kao što ide i u ostale županije. Je li to baš tako ili je posjet Požegi iz svima dobro poznatog razloga, ostavljamo da svatko sebi protumači.

-Požega unatoč određenim poteškoćama ima posebnu važnost jer je HDZ u toj županiji u svim gradovima i općinama ostvario izvanredan rezultat na lokalnim izborima. Imali smo određenih poteškoća koje su dovele i do nekih radikalnih političkih poteza, a ovdje sam došao kako bih od svojih kolegica i kolega čuo kakva je trenutna situacija te kako bi ih podržao u daljnjim političkim koracima. Posebno su nam važni izbori za novog predsjednika županijske organizacije 25. veljače i odmah nakon toga, nakon desetak dana, izbori za novi županijski odbor HDZ-a – rekao je novinarima Gordan Jandroković dodajući kako je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji pobjednička i najjača stranka.

-Siguran sam da će HDZ i dalje ostati u toj poziciji. Budući da smo zadovoljni i radom povjerenstva i svih ovih ljudi koji su ovdje, siguran sam da će u takvom pozitivnom ozračju HDZ nastaviti s radom u ovoj županiji i dalje ostvarivati pobjedničke rezultate – zaključio je Jandroković.

Nije potrebno naglašavati da je HDZ u Požeško-slavonskoj županiji pobjednička stranka. Tu poziciju treba sačuvati i zadržati, tako da o tome treba voditi itekako računa! Upravo će to biti jedan od prioritetnih zadaća budućem predsjedniku požeško-slavonskog HDZ-a prof. Željku Glaviću koji će morati konsolidirati stranačke redove.

-Nije se ništa posebno dogodilo s Hrvatskom demokratskom zajednicom u Požeško-slavonskoj županiji. To su pojedinačni slučajevi koji su se događali i vjerojatno će se i događati. HDZ je prevelika stranka da bi nešto bitnije utjecalo na djelovanje stranke. Naravno, nije nam drago što se to događalo, ali izašli smo iz toga i pripremamo se za stranačke izbore na županijskoj razini, za izbor predsjednika 25. veljače i za izbor novog županijskog odbora 5. ožujka. Nakon toga, konsolidirani s nešto izmijenjenim vodstvom, nastavit ćemo i dalje u pobjedničkom smjeru u kojem smo išli i do sada – naglasio je prof. Željko Glavić.

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88