Pokloni za prvi dan škole: Gradonačelnik Puljašić u školskim klupama s prvašićima /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Đake prvake u tri požeške osnovne škole i jednu područnu, Dobriše Cesarića, Julija Kempfa i Antuna Kanižlića te onu u Vidovcima, kojima je prvi dan škole, posjetio je gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Ferdinand Troha. Tom prigodom zaželio im je ugodan boravak u školskim klupama i podijelio prigodne poklone.

U međusobnim razgovorima s prvašićima bilo je uz ozbiljne i onih šaljivih razgovora i zanimljivih pitanja na koja im je gradonačelnik Puljašić na svojstven način davao odgovore. Budući da su u svim školama uz svoje đake prvake bili gotovo i svi roditelji i njima se gradonačelnik Puljašić obratio ohrabrujućim i poticajnim riječima.

-Prvi dan škole obilježava nas kroz cijeli život. Mi kao društvo moramo na sebe uzeti obavezu pomoći tim našim mladim ljudima jer škola je ono što nas formira za budućnost, a mi moramo pomoći da djeci to bude što manje stresno kako bi bili sigurni u prometu, u svojim željama, sigurni da cijela zajednica stoji iza njih i da ćemo uistinu dati sve kako bi oni mali perspektivnu budućnost u našem gradu, u našoj domovini. Požega je grad prijatelj djece, to nije sam deklarativno, nadamo se da će u nekom boljem vremenu da ćemo moći osigurati našim osnovnoškolcima i njihovim roditeljima pomoć i pri nabavci knjiga,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Ove je školske godine u tri gradske osnovne škole u klupe sjelo 227 prvašića. To je manji broj u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 234. U Osnovnu školu Antuna Kanižlića upisano je 60 učenika od čega je njih 24 je u Područnoj školi u Vidovcima. U Osnovnu školu Dobriše Cesarića upisano je 60 učenika uz jednog učenika u Područnoj školi Stara Lipa, a Kempfovoj školi je upisano 66 prvašića.

Zanimljivu priredbu za goste, gradonačelnika i njegovog zamjenika kao i roditelje prvašića organizirali su vrijedni učitelji i nastavnici Kempfove škole na čelu s ravnateljicom prof. Kornelijom Sabljak koja je posebnu dobrodošlicu svima poželjela.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: