Poklon sumještanima i gostima za 40-u godišnjicu djelovanja /FOTOGALERIJA/

PLETERNICA – Slavljenički koncert povodom obilježavanja 40 godina postojanja, Kulturno umjetničko društvo Orljava iz Pleternice pripremio je kao poklon svojim sumještanima i gostima. Koncert se održao sinoć u školskoj sportskoj dvorani. Bilo je to pravo slavlje na koje su došli svi ljubitelji tradicije i običaja te prikaz četiri desetljeća dugog predanog rada posvećenog očuvanju tradicije.

-Puna četiri desetljeća postojanja razlog su za ponos jer su u te dane utkani velika ljubav, entuzijazam i predanost te valja to cijeniti i na pravi način pokazati. Sve je počelo sada već daleke 1977. godine kada je nekoliko entuzijasta, tamburaša i pjevača došlo na ideju da osnuju Kulturno-umjetničko društvo. U tih 40 godina, kroz društvo je prošlo preko dvije tisuće članova, od djece, odraslih, tamburaša, plesača do onih koji su podupirali rad kroz pomoći i donacije. Član sam već 23 godine, vrlo sam ponosan kao i drugi naši članovi jer živimo za tu ideju, za Pleternicu i njene običaje. Prošli smo kroz cijelu Hrvatsku, ali i sve zemlje u okruženju – u većini dijelova Europe smo bili. Zaista se imamo čime pohvaliti, a uvjeren sam kako smo u svim nastupima kvalitetno i lijepo prezentirali našu paorsku nošnju, našu pjesmu, ples ali i našu Pleternicu”, poručio je okupljenima predsjednik KUD – a Goran Kovačević.

Prigodnim se riječima obratila i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

-KUD Orljava proslavio je prošle godine 40. obljetnicu, bila je to godina u kojoj je Grad Pleternica dao svom kulturno-umjetničkom društvu i Godišnju nagradu za tu visoku obljetnicu, no došli smo do zajedničkog zaključka kako je ta visoka obljetnica i odličan povod za jedan cjelovečernji koncert za građane Pleternice, sve svoje stare članove i simpatizere te sve koji vole tradiciju i kulturu – rekla je Jozić, koja je i sama, kako ističe, dugi niz godina bila ponosna članica društva te prošla mnoge pozornice diljem Lijepe naše i inozemstva.

KUD Orljava trenutno broji oko 60 članova svih uzrasta koji su dati svoj doprinos u slavljeničkoj večeri, a svojim su dolaskom događaj uveličali saborski zastupnik Franjo Lucić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

/Foto: B.M./

0 Comment