Pokaznom vježbom 76 vatrogasaca s područja Požeštine pokazalo vrhunsku spremnost i efikasnost /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Na lokaciji bivšeg autobusnog kolodvora prikazana je pokazna vatrogasna vježba u koju su bile uključene i sve druge žurne službe gdje su se građani mogli uvjeriti da su pripadnici operativnih snaga Vatrogasne zajednice Požeštine i grada Požege spremni odgovoriti na sve potrebe u slučaju bilo koje ugroze.

U vježbu je bilo uključeno 76 članova operatiaca, 11 vatrogasnih vozila te po jedno vozilo Hitne medicinske pomoći i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. 

-Kao što vidite održana je združena vatrogasna vježba na kojoj su sudjelovale dvije Vatrogasne zajednice, Požeštine i grada Požega sa svojih sedam središnjih vatrogasnih koja pripadaju Vatrogasnoj zajednici Požeštine te dva vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Požege kojoj pripada i Javna vatrogasna postrojba grada Požege. Na vježbi je bila jedna desetina vozila uz 80-ak operativaca koji su bili angažirani – rekao je Josip Ugrin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Vježba je bila podijeljena u pet sektora kroz koje se mogla vidjeti spemnost vatrogasaca u različitim potrebama i intervencijama. Cilj vježbe je provjera uvježbanosti operativnih snaga, opreme i tehnike s kojom raspolažu postrojbe.

-Prije godinu dana smo dobili veliki broj vatrogasnih vozila i Vlade pokrajine Tirola u Austiji. Kroz ovu vježbu nam je cilj da građanima pokažemo čime to sve vatrogasci raspolažu, s kojom opremom i tehnikom. Ova vježba je pokazala da građani mogu biti sigurni u slučaju svih neželjenih ugorza – Zdenko Mautner, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Požege.

U pokaznoj vježbi moglo se vidjeti spašavanje unesrećenih osoba, unutarnju navalu i rad sa auto ljestvama. Pokazano je i spašavanje unesrećenih osoba skakanjem na zračni jastuk. 

Prikazano je i gašenje požara sa autoljestve u kojoj su vježbi učestvovala dva društva DVD Pleternica i Čaglin dok su DVD Jakšić i Kaptol imali tehničku intervenciju, spašavanje unesrećene osobe iz vozila. DVD Brestovac je sudjelovao u gašenju požara sa navalim vozilom, a DVD Velika je bila angažirana na gašenju požara vozila.

Na pokaznij vježbi sudjelovale su i sve druge žurne službe, policije, Centra 112 te Hitne medicinske pomoći.

Zadovoljstvo provedbom same vježbe izrazio je Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine kao i Zdenko Mautner, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Požege.

-Provedbom vježbe pokazano je i zajedništvo vatrogasaca, u kojoj smo vidjeli sve svoje prednosti ali i mane iz kojih trbamo izvući pouku i ispraviti pogreške – rekao je Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine.

Nako završetka pokazne vježbe izvršena je smotra a zapovjednici Vatrogasne zajednice Požeštine i Grada Požege predali su prijavak Josipu Ugrinu, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koji je sa tijekom vježbe i provedenim aktivnostima na vježbi upoznao i prijavak predao požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću. 

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot