Pokaznom vježbom 76 vatrogasaca s područja Požeštine pokazalo vrhunsku spremnost i efikasnost /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Na lokaciji bivšeg autobusnog kolodvora prikazana je pokazna vatrogasna vježba u koju su bile uključene i sve druge žurne službe gdje su se građani mogli uvjeriti da su pripadnici operativnih snaga Vatrogasne zajednice Požeštine i grada Požege spremni odgovoriti na sve potrebe u slučaju bilo koje ugroze.

U vježbu je bilo uključeno 76 članova operatiaca, 11 vatrogasnih vozila te po jedno vozilo Hitne medicinske pomoći i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. 

-Kao što vidite održana je združena vatrogasna vježba na kojoj su sudjelovale dvije Vatrogasne zajednice, Požeštine i grada Požega sa svojih sedam središnjih vatrogasnih koja pripadaju Vatrogasnoj zajednici Požeštine te dva vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Požege kojoj pripada i Javna vatrogasna postrojba grada Požege. Na vježbi je bila jedna desetina vozila uz 80-ak operativaca koji su bili angažirani – rekao je Josip Ugrin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Vježba je bila podijeljena u pet sektora kroz koje se mogla vidjeti spemnost vatrogasaca u različitim potrebama i intervencijama. Cilj vježbe je provjera uvježbanosti operativnih snaga, opreme i tehnike s kojom raspolažu postrojbe.

-Prije godinu dana smo dobili veliki broj vatrogasnih vozila i Vlade pokrajine Tirola u Austiji. Kroz ovu vježbu nam je cilj da građanima pokažemo čime to sve vatrogasci raspolažu, s kojom opremom i tehnikom. Ova vježba je pokazala da građani mogu biti sigurni u slučaju svih neželjenih ugorza – Zdenko Mautner, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Požege.

U pokaznoj vježbi moglo se vidjeti spašavanje unesrećenih osoba, unutarnju navalu i rad sa auto ljestvama. Pokazano je i spašavanje unesrećenih osoba skakanjem na zračni jastuk. 

Prikazano je i gašenje požara sa autoljestve u kojoj su vježbi učestvovala dva društva DVD Pleternica i Čaglin dok su DVD Jakšić i Kaptol imali tehničku intervenciju, spašavanje unesrećene osobe iz vozila. DVD Brestovac je sudjelovao u gašenju požara sa navalim vozilom, a DVD Velika je bila angažirana na gašenju požara vozila.

Na pokaznij vježbi sudjelovale su i sve druge žurne službe, policije, Centra 112 te Hitne medicinske pomoći.

Zadovoljstvo provedbom same vježbe izrazio je Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine kao i Zdenko Mautner, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Požege.

-Provedbom vježbe pokazano je i zajedništvo vatrogasaca, u kojoj smo vidjeli sve svoje prednosti ali i mane iz kojih trbamo izvući pouku i ispraviti pogreške – rekao je Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeštine.

Nako završetka pokazne vježbe izvršena je smotra a zapovjednici Vatrogasne zajednice Požeštine i Grada Požege predali su prijavak Josipu Ugrinu, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koji je sa tijekom vježbe i provedenim aktivnostima na vježbi upoznao i prijavak predao požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću. 

/Foto: D. Mirković/

 

0 Comment