Pokazne policijske vježbe napada i obrane oduševile brojne mališane /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – U sklopu obilježavanja Dana policije na požeškom Trgu sv. Trojstva izložena je oprema, tehnika i naoružanje kojim se u svom radu svakodnevno koriste policijski službenici. Sve su to došli pogledati mališani iz požeških dječjih vrtića i osnovnih škola koji su pokazali veliko zanimanje uz puno pitanja i potpitanja, poput nekih, za što se ovo koristi, čemu ovo služi, može li ovo ozlijediti čovjeka i sl. Neki su od njih željeli sjesti u policijsko vozilo, uzeti pravu pušku u ruke, policijsku palicu te staviti policijsku kacigu na glavu. Susretljivost svih policijskih službenika bila je na visokoj razini koji su odgovarali na sva pitanja i mališanima ispunjavali želje iz snova.

Mališani su se najviše oduševili gledajući pokaznu vježbu pripadnika interventne policije koji su pokazali postupanja u obrani i napadu. Gledajući vježbu policijski službenici su dočarali stvarne situacije s kojima se susreću u određenim situacijama prilikom određenih intervencija.

Policija je u suradnji s HAK-om i Autoklubom Požega prezentirala simulacija prevrtanja vozila te posljedice udaraca u zid uz poseban naglasak na štetne posljedice koje može prouzročiti nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji.

Prije pokazne vježbe položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule policijske službenike i branitelje kod spomen obilježja 123. brigade nakon čega je služena sv. Misa u crkvi sv. Lovre koju je predvodio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: