Požega.eu

Pokazne policijske vježbe napada i obrane oduševile brojne mališane /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Pokazne policijske vježbe napada i obrane oduševile brojne mališane /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Pokazne policijske vježbe napada i obrane oduševile brojne mališane /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

POŽEGA - U sklopu obilježavanja Dana policije na požeškom Trgu sv. Trojstva izložena je oprema, tehnika i naoružanje kojim se u svom radu svakodnevno koriste policijski službenici. Sve su to došli pogledati mališani iz požeških dječjih vrtića i osnovnih škola koji su pokazali veliko zanimanje uz puno pitanja i potpitanja, poput nekih, za što se ovo koristi, čemu ovo služi, može li ovo ozlijediti čovjeka i sl. Neki su od njih željeli sjesti u policijsko vozilo, uzeti pravu pušku u ruke, policijsku palicu te staviti policijsku kacigu na glavu. Susretljivost svih policijskih službenika bila je na visokoj razini koji su odgovarali na sva pitanja i mališanima ispunjavali želje iz snova.

Mališani su se najviše oduševili gledajući pokaznu vježbu pripadnika interventne policije koji su pokazali postupanja u obrani i napadu. Gledajući vježbu policijski službenici su dočarali stvarne situacije s kojima se susreću u određenim situacijama prilikom određenih intervencija.

Policija je u suradnji s HAK-om i Autoklubom Požega prezentirala simulacija prevrtanja vozila te posljedice udaraca u zid uz poseban naglasak na štetne posljedice koje može prouzročiti nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji.Prije pokazne vježbe položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule policijske službenike i branitelje kod spomen obilježja 123. brigade nakon čega je služena sv. Misa u crkvi sv. Lovre koju je predvodio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo