Pojačan nadzor brzine kretanja vozila u ovom tjednu

Autor: D.K.

(Foto: Ilustracija)

POŽEGA – U skladu s akcijom koja se provodi na području svih zemalja Europske unije u trajanju od sedam dana tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 14. do 20. travnja na području Policijske uprave požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor nepropisne brzine.

Pred nadolazeći vikend očekuje se pojačan broj vozila u prometu na cestama zbog blagdana Uskrsa te će se radi poboljšanja stanja sigurnosti, smanjenja broja ozlijeđenih, te smanjenja prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprimjerena brzina u srijedu, 16. travnja 2014. godine intenzivnije provoditi  preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila na više nadzornih mjesta poradi čega se upozoravaju vozači da se dosljedno pridržavaju prometnih propisa.

Akcija preventivno-sigurnosnog karaktera

U organizaciji stanica za tehnički pregled i stručnih organizacija prvi puta organizira se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014”.

Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija se provodi u razdoblju od 14. do 19. travnja 2014. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za tehnički pregled vozila (redovnim) i ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter tj. temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija je u potpunosti dobrovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći radi uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot